Jaakko Polttila keilasi AKT:n mestariksi

2.3.2015

Jaakko Polttila, Rauman osasto 134, keilasi AKT:n mestariksi tiukan finaalin päätteeksi. Toiseksi sijoittunut osasto 009:n Marko Luukkonen taipui toiseksi vain 17 pisteen erolla. Kolmanneksi Mikkelin keilahallissa käydyissä 25. keilamestaruuskilpailuissa sijoittui Tapani Nopanen, osasto 136 Hamina.

- Seiskakeila oli minulle tänään vaikea. Löysin kaadot pariin viimeiseen sarjaan, arvioi Rauman satamassa koneahtaajana toimiva mestari Jaakko Polttila.

Hän lähti 14 keilaajan finaaliin toiselta sijalta. Alkukilpailun jälkeen kärjessä ollut Rauman Sami Javanainen ei finaaliin Mikkeliin ilmestynyt.

Marko Luukkonen keilasi ensimmäiset kuusi sarjaa parhaiten pistein 1 304. Polttila oli toinen 78 pistettä jäljessä. Luukkonen vei finaalia aina viimeiseen sarjaan asti. Siinä Polttila ja Luukkonen keilasivat vastakkain. Polttila voitti sarjan pistein 217 – 188 ja tähän ratkesi myös kilpailun voitto. Loppupisteet 2 376 – 2 359.

AKT:n mestaruus oli Jaakko Polttilalle jo neljäs. Ensimmäisen mestaruutensa hän voitti jo vuonna 1992. Loput kaksi mestaruutta ovat vuosilta 1993 ja 2003.

Polttila lupaa myös puolustaa mestaruuttaan ensi vuonna, jolloin mestaruudet ovat jaossa samoin Mikkelissä, Mikkelin Automiehet osasto 012:n toimiessa isäntänä.

Naisten mestaruuden voitti Sari Turkia, Lappeen Automiehet osasto 062, pisteet 1 234.

Naisten 2-hengen joukkuekilpailun voitti Lappeen Automiesten pari Sari Turkia – Sanna Ohrimovitsch, 2 322.

Miesten 2-hengen joukkuekilpailun ykköspari on Aarre Alajoki – Ahti Leväniemi, Seinäjoen Automiehet osasto 018, 2 586 pistettä.

Miesten 4-hengen joukkuekilpailun voitti Seinäjoen Automiesten kvartetti Antti Luokkala, Teuvo Junell, Aarre Alajoki ja Ahti Leväniemi, 5 010 pistettä.

Eläkeläisten sarjan ykkönen oli Aarre Alajoki Seinäjoen Automiehet osasto 018, 1269 pistettä.

AKT:n keilamestaruuskilpailujen kaikki tulokset >>

Päivitetty: 5.6.2019