Suomen Lentoemäntä– ja Stuerttiyhdistys AKT:n jäseneksi

31.5.2017

Hitaasti, pienin askelin, mutta määrätietoisesti, luonnehtii AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen kuljetusliittojen yhdistymiskehitystä. Uusin askel tässä otettiin viime viikon perjantaina, jolloin lentoemäntiä ja stuertteja edustava Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys (SLSY) päätti liittyä AKT:n täysjäseneksi.

Päätöksen liittymisestä teki SLSY:n valtuusto yksimielisesti. AKT on hyväksynyt SLSY:n jäsenyyden jo aiemmin. SLSY:n jäsenyys astuu voimaan vuoden 2018 alussa.

SLSY on ollut AKT:n yhteisöjäsen 1.12.2015 lukien. Yhdistymisen jälkeen SLSY jatkaa AKT:n valtakunnallisena ammattiosastona. SLSY:ssä on noin 1 600 jäsentä.

Piirainen on tyytyväinen SLSY:n päätökseen ja sanoo sen vahvistavan kuljetussektorin edunvalvontaa.

SLSY:n puheenjohtaja Juha Kuurne toteaa, että AKT:n jäsenyyden hakemiseen vaikutti mm. toimintaympäristön muutos, josta esimerkkeinä ovat mm. Teollisuusliiton perustaminen sekä Veturimiesten liiton ja Rautatievirkamiesliiton yhdistämishankkeen selvitystyön käynnistäminen.

− Pieni liitto ei pärjää yksin, kiteytti Kuurne.

Myös matkatoimistojen työntekijöitä edustavan Matkailualan ammattiliitto Mailin jäsenyys ja onnistunut toiminta AKT:ssä vaikuttivat päätökseen.

− Jäsenyys oli myös luonnollinen jatko hyvin menneelle kihlausajalle, sanoo Kuurne.

 


Päivitetty: 5.6.2019