Musarit - Tulikuumaa työmarkkinakeskustelua

27.7.2024 12:30 - 27.7.2024 15:00

Paikka: Valkeakoski

Osoite: Kanavanranta 3

Työväen Musiikkitapahtumassa Valkeakoskella järjestetään yhteiskunnallinen tilaisuus lauantaina 27.7.2024 kello 12.30–15.00. Tervetuloa mukaan seuraamaan keskusteluja. AKT:sta mukana Ismo Kokko.

Poliittisten päättäjien ja ammattiliittojen edustajat ovat lauteilla. Nyt keskustellaan siitä, mihin suuntaan työmarkkinajärjestelmää tulisi viedä. Edessä on tulikuuma työmarkkinasyksy. Keskusteluissa on mukana hallituksen, opposition ja ammattiyhdistysliikkeen edustajia.

Ammattiliittojen tulevaisuus Suomessa ja Euroopassa: Olisiko ay-liikkeen renessanssin aika? Mitkä ovat ay-liikkeen kohtalonkysymykset? Sananvapauden lava klo 12.30–13.30.

Suomen työmarkkinajärjestelmä rytisee. Samalla Euroopan unionin merkitys työntekijöille kasvaa. Miltä näyttää ammattiliittojen tulevaisuus? Mikä on Euroopan unionin ja vastavalitun parlamentin merkitys palkansaajille? Mitä globaaleja ilmiöitä suomalaiset työmarkkinat kohtaavat? Miltä Suomen työmarkkinat näyttävät nyt eurooppalaisesta näkökulmasta?

Ammattiliittojen tulevaisuudesta keskustelemassa Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko (AKT), Antti Hakala (Ammattiliitto Pro), Petteri Oksa (Insinööriliitto), kansanedustaja Anna Kontula (vasemmistoliitto) ja kansanedustaja Oras Tynkkynen (vihreät).

Suomen työmarkkinajärjestelmä ja ensi talven TES-kierros: salamoiko syksyllä? Sananvapauden lava klo 13.45–15.00

Työmarkkinoilla on myrskynnyt ja hallituksen sekä ammattiyhdistysliikkeen näkemykset työmarkkinapolitiikasta ovat enemmän kuin ristiriitaiset. Takana on lakkojen talvi ja syksyllä edessä on työehtosopimuksiin liittyvät neuvottelukierrokset.

Miltä hallituksen ensimmäinen vuosi on näyttänyt ammattiyhdistysliikkeen silmin? Mitä odotetaan työmarkkinatalvelta? Löytyykö hallituksen, opposition ja ammattiliittojen kesken yhteisiä näkemyksiä työmarkkinajärjestelmän tulevaisuudesta?

Keskustelemassa työministeri Arto Satonen (kok.), Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto, kansanedustaja Miko Bergbom (ps.), ja puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi (sdp.)

Keskustelut juontaa politiikan toimittaja Jari Korkki. Tilaisuus päättyy kello 15.00. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Työväen Musiikkitapahtuman kanssa Teollisuusliitto, AKT, Paperiliitto, Ammattiliitto Pro ja Insinööriliitto.

Sananvapauden lava sijaitsee Työväen Musiikkitapahtuman festivaalialueen tuntumassa osoitteessa Kanavanranta 3, Valkeakoski. 

Poliitikot ja ammattiyhdistysliikkeen edustajat lavalla lauantaina 27.7. kello 12.30–15.00. Sananvapauden lava, Kanavanranta 3, Valkeakoski


Työväen Musiikkitapahtumasta vuodelta 2023. Kuva: Sini Silvàn.


Päivitetty: 27.6.2024