AKT ei hyväksy Finnairin matkustamohenkilöstön tes-heikennyksiä

12.6.2020

Se ei ole oikea tapa vastata koronakriisin haasteisiin.

AKT ei hyväksy Finnairin matkustamohenkilökunnan työehtojen heikennysesitystä  ja työehtosopimuksen avaamista niitä koskevia neuvotteluja varten. Asian käsitteli AKT:n hallitus eilen pitämässään kokouksessa.

− Se ei ole oikea tapa vastata koronakriisin haasteisin. On tärkeää ymmärtää Finnairin liiketoimintaympäristö, mutta ehdotettujen pysyvien säästöjen sopiminen vaiheessa, jossa henkilökunta on toistaiseksi lomautettuna, on vaikeaa. Henkilöstö on nyt valmiudessa nostamaan yhtiön taas tolpilleen, kun kysyntä elpyy. Muualla maailmassa ei ole yhteiskunnan kustantamaa lomautusjärjestelmää. Koko Suomi tulee maksamaan koronavelkaa ja osallistumaan jälleenrakennukseen, sanoo AKT:n hallituksen jäsen ja AKT:n osasto 208 SLSY ry:n puheenjohtaja Jari Toivonen.

Hän pitää tuomittavana myös Finnairin työehtosopimusshoppailua ulkomaisella vuokratyövoimalla samaan aikaan kun suurin osa sen omasta matkustamohenkikökunnasta on lomautettuna ja valtio tukee yhtiötä pääomittamalla sitä noin 700 miljoonalla eurolla. Tähän ongelmaan pitää löytää ratkaisu.


Päivitetty: 12.6.2020