AKT jätti ahtausalaa koskevan lakkovaroituksen

28.1.2022

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry jätti tänään ahtausalaa koskevan lakkovaroituksen Satamaoperaattorit ry:lle ja valtakunnansovittelijalle. Lakon on määrä alkaa 14.2.2022 kello 6, mikäli AKT:n ja Satamaoperaattorien neuvotteluissa ei sitä ennen päästä sopimukseen. Lakko koskisi ahtausalan työehtosopimuksen alaisia töitä. 

Lakkovaroitus liittyy käynnissä oleviin työehtosopimusneuvottelujen erimielisyyksiin. Suurin erimielisyys koskee palkankorotusten tasoa. 

AKT lähtee puheenjohtaja Ismo Kokon mukaan siitä, että ahtaajien ansiot ja työhyvinvointi kehittyvät myös jatkossa.

− Satamissa tavaravirrat ovat kasvaneet ja Suomen teollisuus on korkeasuhdanteessa, koronasta huolimatta. Ahtaajille tämä on merkinnyt lisääntynyttä työmäärää ja kasvanutta vastuuta, sanoo Kokko.

Hän muistuttaa myös, että lähes koko Suomen vienti- ja tuonti kulkee satamien kautta ja ahtaajat ovat korona-aikana osaltaan varmistaneet yhteiskunnan toimimisen.

−Toivottavasti neuvotteluissa päästään sopimukseen. Tästä on maltillisilla työnantajilla iso vastuu. AKT suhtautuu sopimiseen pragmaattisesti ja haluaa turvata jäsenilleen asialliset työehdot, sanoo Ismo Kokko 

Aiemmin on ahtausalalle ilmoitettu ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta, joka käynnistyy 1.2.2022 kello 6.

Lisätietoja: 
Ismo Kokko, puheenjohtaja
p. 040 732 5375
ismo.kokko@akt.fi


Päivitetty: 28.1.2022