AKT:n 110-vuotisjuhlat jatkuivat Helsingissä

24.5.2015

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n 110-vuosijuhlakiertue pysähtyi sunnuntaina Helsingin Narinkkatorille. Tapahtuma kokosi satoja kävijöitä tutustumaan kuljetusalan edunvalvontaan ja nauttimaan ohjelmasta ja tarjoiluista. 

Lokakuun 19. päivä 1905 perustettu AKT juhlii 110-vuotista taivaltaan kutsumalla kaikki jäsenet perheineen neljään toritapahtumaan eri puolilla Suomea. Kiertue starttasi huhtikuussa Tampereelta. Sunnuntaina oli vuorossa Helsinki, johon oli kutsuttu Helsingin, Uudenmaan ja Kymenlaakson jäsenet.

- Palkansaajan kannalta elämme mielenkiintoisia aikoja. Millaisia palkansaajiin kohdistuvia leikkauksia on tulossa, selviää aivan lähipäivinä. AKT vastusti työnantajien ja hallituksen muodostaja Juha Sipilän ehdotuksia vuosittaisen työajan pidentämisestä 100 tunnilla. Se olisi ollut selvä palkanalennus. Jäsenten on tultava työllään toimeen, lähetti puheenjohtaja Marko Piirainen avauspuheessaan terveisiä hallitusneuvottelijoille.

Hän muistutti, että ilman historiaa ei ole tulevaisuutta. – AKT on käynnistänyt liiton historian neljännen osan kirjoitustyön. Se käsittelee vuosia 1990 – 2010. Kovaa peliä kuljetusalalla osa neljä valmistuu edustajakokoukseen kesällä 2018, kertoi Piirainen.

Narinkkatorilla esiintyivät trubaduuri Aimo Kokkola sekä Voimistelu- ja urheiluseura Elisen voimistelijat. Tilaisuudessa oli esillä kaikki AKT:n sopimusalat ja teltoilla käytiin vilkasta keskustelua edunvalvonnasta.

Operaatio Vakiduunin aktiivit keräsivät allekirjoituksia kansalaisaloitteeseen nollatuntisopimusten kieltämiseksi.

AKT:n 110-vuotisjuhlatapahtumat jatkuvat elokuussa Oulussa 23.8. ja Jyväskylässä 30.8.


AKT:n 110-vuotisjuhlatapahtuma kokosi Helsingin Narinkkatorille satoja kävijöitä.


AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen lähetti terveisiä hallitusneuvottelijoille – Millaisia leikkauksia uusi hallitus kohdistaa palkansaajiin selviää lähipäivinä.


AKT juhlii 110-vuotista taivaltaan kutsumalla kaikki jäsenet perheineen neljään toritapahtumaan eri puolilla Suomea.

 

 

 


 

 


Päivitetty: 5.6.2019