AKT:n 110-vuotisjuhlatapahtumat käynnistyivät Tampereelta

27.4.2015

110-vuotisjuhlavuottaan viettävä AKT järjestää neljä alueellista juhlatapahtumaa, joihin kutsutaan mukaan kaikki jäsenet perheineen. Tapahtumaketjun ensimmäistä 110-vuotisjuhlaa vietettiin sunnuntaina 26.4. Tampereen keskustorilla.

Juhlaan oli kutsuttu Tampereen, Lahden, Turun, Porin ja Vaasaan aluetoimistoalueiden jäsenet. Väkeä oli keskustorilla kaikilta viideltä alueelta, eniten tietysti Tampereelta.

AKT:n järjestöteltat hohtivat uutuuttaan ja tarjosivat juhlaväelle suojaa sadetta vastaan. Kuuma kahvi ja grillimakkara lämmittivät kevään tuulessa.

Tilaisuuden avannut puheenjohtaja Marko Piirainen kertoi, että AKT on juhlavuoden kunniaksi käynnistänyt historiahankkeen, joka käsittää vuodet 1990 – 2010. Kovaa peliä kuljetusalalla osa IV valmistuu edustajakokoukseen kesäkuussa 2018.

Piirainen korosti järjestäytymisen merkitystä tulevaisuudessakin ja muistutti AKT:n koko edustajakokouskauden kestävästä järjestäytymisprojektista.

Tampereella esiintyivät trubaduuri Aimo Kokkola ja Valkeakosken Koskenpoikien voimistelijat. Tilaisuudessa oli esillä myös AKT:n kaikki sopimusalat ja teltoilla virisi vilkasta keskustelua edunvalvonnasta. 

Operaatio Vakiduunin aktiivit keräsivät allekirjoituksia kansalaisaloitteeseen nollatuntisopimusten kieltämiseksi.

AKT:n 110-vuotisjuhlat jatkuvat Helsingin Narinkkatorilla sunnuntaina 24.5. Silloin mukaan kutsutaan Helsingin, Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen jäsenet perheineen.
Elokuussa juhlat jatkuvat 23.8. Oulussa ja 30.8. Jyväskylässä.


AKT:n 110-vuotisjuhlassa Tampereen keskustorilla oli hyvä tunnelma.


Valkeakosken Koskenpoikien taitavat voimistelijaryhmät viihdyttivät AKT:n väkeä.


Mies ja kitara, trubaduuri Aimo Kokkola piti tunnelmaa yllä ja lauloi mm. 100 vuotta sitten syntyneen Tapio Rautavaaran tutuksi tekemiä lauluja.


Päivitetty: 5.6.2019