AKT:n Piirainen vaatii: Työnantajien saatava joukkonsa järjestykseen

19.11.2013

AKT:n Piirainen vaatiiTyöantajien saatava joukkonsa järjestykseenAKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen tyrmää EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen väitteet, joiden mukaan suomalainen työmarkkinajärjestelmä ei toimi.

- Työllisyys- ja kasvusopimus osoittaa, että suomalainen sopimusjärjestelmä toimii. Työntekijät olivat valmiit kantamaan vastuunsa taantuman aikana kaikkien meidän puolesta työllisyyden hyväksi, korostaa puheenjohtaja Marko Piirainen. 

Hän peräänkuuluttaa, että Elinkeinoelämän keskusliiton tulisi saada omat joukkonsa järjestykseen. - Työnantajien häikäilemätön sopimusshoppailu vaarantaa koko sopimusyhteiskunnan perustuksia.

- IAU:n ja SLSY työtaistelut olivat täysin laillisia, samoin suunnitellut tukitoimet. EK vaati ennen työllisyys- ja kasvusopimuksen hyväksymistä, että koko kuljetusketjun on oltava siinä mukana. Loppukirissä EK oli valmis pudottamaan kuitenkin yhden lenkin ketjusta pois, ihmettelee Piirainen.Hän muistuttaa, että niin Finnair kuin LSG Sky Chefs Finland vakuuttivat, ettei yhtiöjärjestely vaikuta työntekijöiden työehtoihin. - Vain runsas vuosi tästä ja työntekijöiden palkkoja yritettiin alentaa 20 - 30 prosenttia. Ei sellaista kukaan voi hyväksyä.

- Työnantajat saivat keväällä aikaisen joululahjan, kun yhteisöveroa alennettiin roimasti. Toimenpide tuo työnantajille satoja miljoonia euroja. Niiden tulisi näkyä uusina työpaikkoina. Työllisyys- ja kasvusopimuksen henki oli myös luoda 20 000 uutta työpaikkaa. Työantajien on jo aika kantaa yhteiskuntavastuunsa, sanoo AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen.


Päivitetty: 5.6.2019