AKT: Sipilän hallitus kyttää ja kyykyttää

12.5.2017

AKT:n hallitus vaatii kannanotossaan Sipilän hallitukselta työllisyyttä tukevaa työvoimapolitiikkaa työttömien kyykyttämisen ja kyttäämisen sijaan.


AKT:n mielestä maan hallitus on lähtenyt hakoteille heikentäessään ja kiristäessään työttömyysturvan ehtoja. Sen sijaan, että hallitus tekisi aktiivista työllistymistä tukevaa työvoimapolitiikkaa, on se valinnut linjakseen työttömien jo ennestään vaikean taloudellisen aseman kurjistamisen ja työttömien suoranaisen kyykyttämisen ajaessaan mm. pakollista työnhakua.

AKT haluaa muistuttaa, että Sipilän hallituksen työttömyysturvaan suunnittelemat heikennykset ovat myös kilpailukykysopimuksen vastaisia.
 
Näillä toimilla – kuten myös aiemmilla työttömien aseman heikennyksillä −  Juha Sipilä ministerikollegoineen on osittanut, mitä he ajattelevat työttömistä ja työttömyyden syistä. Pakottamalla ihmiset hakemaan töitä, joita ei välttämättä edes ole, julkilausutaan ajatus, että ilman pakkoa ei töitä haettaisi.

Vieläkin tylympi on esitys, joka asettaa työttömyysturvan tason säilymisen ehdoksi sen, että on ollut määrätyn ajan töissä tai osallistunut ns. työllistymisen tukitoimiin. Jos tarjolla ei ole töitä eikä järkeviä tukitoimia, niin mitä mieltä tässä on?

Ikävää Sipilän hallituksen toiminnassa on myös se, että se sitoo työvoimaviranomaisten resurssit ihmisten kyttäämiseen ja nöyryyttämiseen sen sijaan että ne käytettäisiin työllisyyttä edistäviin toimiin.

 


Päivitetty: 5.6.2019