AKT tukee Teollisuusliiton julistamaa Keitele Groupin saartoa ja on huolissaan työnantajien toimien yhteiskunnallisista vaikutuksista

16.12.2021

Keitele Group Oy ei ole toistuvista kehotuksista huolimatta suostunut aloittamaan neuvotteluja Teollisuusliitto ry:n kanssa yrityskohtaisesta työehtosopimuksesta.

Teollisuusliitto ry on edellä mainitusta syystä julistanut Keitele Group Oy:n saartoon 10.12.2021 alkaen. 

Teollisuusliitto ry on pyytänyt Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry:n tukea saartotoimiensa vaikuttavuuden lisäämiseksi. AKT tukee Teollisuusliiton saartotoimia. Saarron aikana AKT:n jäsenet pidättäytyvät käsittelemästä Keitele Groupin tuotteita Suomen satamissa.

AKT:n osalta saarto alkaa tiistaina 21.12. klo 06.00.  

AKT:n hallitus keskusteli lisäksi Paperiliiton ja UPM:n työehtosopimusneuvottelujen vaikeuksista ja päätti seurata tilannetta ja reagoida siihen tarvittaessa.

AKT on huolissaan sopimuskulttuurin ja työehtosopimustoiminnan tulevaisuudesta ja sen syvävaikutuksista suomalaiseen yhteiskuntaan.

− Kansainvälisen työjärjestö ILO:n periaatteiden mukaisesti työnantaja on sitoutunut neuvottelemaan järjestäytyneen ammattiyhdistysliikkeen kanssa. Tämän periaatteen mukaan on toimittu Suomessa ja saatu aikaiseksi hyviä tuloksia, sanoo AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko.

Hänestä osa suomalaista työnantajista hyökkää suoraan tätä vastaan ja haluaa neuvottelujen sijasta siirtyä sanelemaan työntekijöiden työehdot.

− Tämä ei meille käy, sanoo Kokko.


Päivitetty: 16.12.2021