Helsingin käräjäoikeus peruutti AKT:lle kohdistetun väliaikaisen turvaamistoimen

31.12.2021

Helsingin käräjäoikeus määräsi 22.12.2021 AKT:n lopettamaan Keitele Groupin kuljetusten saarron satamissa miljoonan euron sakon uhalla. AKT vaati, että päätös  väliaikaisesta turvaamistoimesta on peruutettava välittömästi, sillä Keitele Groupin esittämät perusteet Teollisuusliiton yksipuolisesta pakottamisesta sopimukseen olivat virheelliset.

Helsingin käräjäoikeus on saamiensa selvitysten perusteella tänään peruttanut päätöksensä.

AKT jatkaa Keitelettä vastaan kohdistettua laillista, perusteltua ja oikeutettua saartoa. Keitele Group Oy ei ole toistuvista pyynnöistä huolimatta suostunut aloittamaan neuvotteluja Teollisuusliitto ry:n kanssa yrityskohtaisesta työehtosopimuksesta.

Mikäli yhtiö haluaa ratkaista tämän tilanteen, sen on osallistuttava neuvottelupöytään. Työntekijöillä on Teollisuusliiton edustamana oikeus tavoitella neuvotteluratkaisua ja työehtosopimusta. Aloite on nyt Keitele Groupilla, sanoo AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko.

Olemme AKT:ssa luonnollisesti tyytyväisiä käräjäoikeuden päätökseen. Tämä on hyvä lopetus vuodelle, kun työntekijöiden järjestäytymis- ja työtaisteluoikeus tunnustetaan avoimesti perusoikeudeksi. Toivottavasti Keitele ja Suomen Yrittäjät ottavat sovittelun vakavasti ja yrityskohtainen työehtosopimus syntyy sitä kautta, toteaa Kokko.

Lisätietoja: 

Ismo Kokko, puheenjohtaja
p. 040 732 5375
ismo.kokko@akt.fi


Päivitetty: 3.1.2022