Kimi Asumaniemi kartingin nopein

30.5.2016

Karting tulokset >>

Etunimi oli enne, kun Kimi Asumaniemi kaasutteli AKT:n karting-mestariksi. Yli 40-vuotiaiden sarjan mestari on Sami Tervahartiala. Pesämäen moottoriurheilukeskuksessa Honkajoella joukkuekilpailun voiton vei Oulun Satamatyöntekijät osasto 142:n trio Mikko Kettunen, Timo Väisänen ja Pekka Väisänen.

- Lähdin hakemaan hyvää kokemusta ja mukavaa tapahtumaa, en niinkään voittoa, hymyili Kimi Asumaniemi pitkän kilpailupäivän päätteeksi voittajapystit kädessä.

Tällä viikolla yhdistelmäajoneuvon kuljettajaksi valmistuva Asumaniemi oli selvästi kilpailun nopein kuljettaja. Hänen finaalin paras kierrosaikansa oli 56,95. Toiseksi sijoittunut Juha Pietikäinen ajoi kierroksen aikaan 58,25 ja yli 40-vuotiaiden sarjan voittaja Sami Tervahartiala aikaan 59,06.

Voittajan etunimikaima Kimi Räikkönen on ajanut Pesämäen karting-radan ennätyskierroksen aikaan 53,95, joten tavoiteltavaa Asumaniemelle jäi vielä.

Kimi Asumaniemi on kilpaillut kartingissa aiemminkin. Hänellä on menossa 5. kilpailukausi. Palkintosija ja muutamia voittojakin on tullut. Kahdesti Kimi on voittanut Hämeen aluemestaruuden. Nuorukaisen mieli tekisi siirtyä jo kartingista isommille radoille ja isompiin autoihin.

- Ikävä kyllä tämä on kallis harrastus, toteaa Kimin mekaanikko, autonkuljettaja, sponsori ja isä Jouko Asumaniemi.

Kimi Asumaniemi on Tampereen Automiehet osasto 005:n jäsen.

- Tätä täältä lähdettiin hakemaan, hehkutti Oulun Satamatyöntekijät osasto 142:n Mikko Kettunen, kun hän nosti Timo ja Pekka Väisäsen kanssa joukkuekilpailun voittopytyn ilmaan.

AKT:n mestaruuskilpailuissa oli mukana kaikkiaan 42 ajajaa, joista puolet jatkoi aika-ajojen jälkeen finaalikierroksille. Osanottajat olivat tyytyväisiä tapahtumaan ja toivoivat kisoille jatkoa.

- Olemme valmiit järjestämään kisan myös ensi vuonna. Nyt opettelimme asioita ja ensi vuonna kaikki sujuu vielä paremmin, lupasi järjestävän Pohjois-Satakunnan Autoalantyöntekijät osasto 057:n puheenjohtaja Petri Rantanen.

Lauantaina 23.7. osasto järjestää AKT:n ampumamestaruuskilpailut. >> 

Tuloksia

Sarja alle 40-vuotiaat
1) Kimi Asumaniemi, os. 005, 56,95, 2) Juha Pietikäinen, os. 008, 58,25, 3) Juuso Tervahartiala, os. 139, 59,94.

Sarja yli 40 vuotiaat
1) Sami Tervahartiala, os. 139, 59,06, 2) Pasi Väätäjä, os. 141, 59,68, 3) Miikka Valli, os. 065, 59,95.
Joukkuekilpailun voittaja Oulun Satamatyöntekijät os. 142 (Mikko Kettunen, Timo Väisänen, Pekka Väisänen).

Teksti ja kuvat Mikko Karlsson


Kimi Asumaniemi ajoi AKT:n karting-mestariksi 2016.


Radalla nähtiin tiukkoja kamppailuja, vaikka jokainen ajoi aikaa vastaan.


Joukkuekilpailun voiton vei Oulun Satamatyöntekijät osasto 142 trio vasemmalta Mikko Kettunen, Pekka Väisänen ja Timo Väisänen.


Palkitut yhteiskuvassa vasemmalta Pasi Väätäjä, Mikko Kettunen, Timo Väisänen, Sami Tervahartiala, Juuso Tervahartiala, Kimi Asumaniemi, Pekka Väisänen ja Juha Pietiläinen.


Päivitetty: 5.6.2019