Liikennekaari vie työpaikkoja ja heikentää turvallisuutta

27.3.2017

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan mietintö, ja samalla hallituksen todennäköinen esitys uudeksi liikennekaareksi, on AKT:n puheenjohtajan Marko Piiraisen mukaan synkkää luettavaa liikenneturvallisuuden ja työntekijöiden näkökulmasta.

− Se tappaa suomalaisen kuljetuselinkeinon, lisää alan työttömyyttä, vaarantaa liikenneturvallisuuden ja avaa oven harmaalle taloudelle.

Piiraisen mukaan valiokunnan esitys purkaa monia työntekijöiden ja liikenneturvallisuuden edistämiseksi säädettyjä lakeja.

− Ikävin asia uudistuksessa on ilman liikennelupaa liikennöitävien pakettiautojen painorajan nostosta 2 tonnista 3,5 tonniin. Se vie työpaikkoja virolaisille yhtiöille, aiheuttaa työttömyyttä suomalaisille, verotulojen menetystä ja liikenneturvallisuuden heikkenemistä, sanoo Piirainen.

Hän ihmettelee, että tämäkö on porvarihallituksen käsitys norminpurkutalkoista.

Liikenne- ja viestintävaliokunnassa eriävän mielipiteen mietintöön jättivät SDP:n edustajat Katja Taimela, Satu Taavitsainen ja Suna Kymäläinen sekä vasemmistoliiton Katja Hänninen.

− Heille hatunnosto yrityksestä pitää kuljetuselinkeino kotimaisissa käsissä, toteaa Piirainen.


Lisää aiheesta:
AKT 2. varapuheenjohtajan Harri Pasasen ja ALT:n toimitusjohtaja Mari Vasaraisen haastattelu liikennekaariuudistuksesta:
http://www.e-julkaisu.fi/akt/12-2016/


Päivitetty: 5.6.2019