Linja-autopäivät ja kuorma-autopäivät peruttu

27.4.2020

Linja-autopäivät oli tarkoitus pitää Kotkassa ja kuorma-autopäivät Turussa. Vuonna 2021 järjestettävien päivien osalta pitopaikka ja vastuuosastot säilyvät samoina.

Koronapandemian takia tämän vuoden linja-autopäivät ja kuorma-autopäivät on peruttu. Linja-autopäivät oli tarkoitus järjestää Kotkassa ja järjestelyistä vastata Kotkan Autoalantyöntekijät osasto 001. 

Kuorma-autopäivät oli tarkoitus järjestää Turussa. Vastuussa päivien järjestelyistä oli Turun Autoalantyöntekijät osasto 040.

Vuoden 2021 osalta päivien pitopaikka ja vastuuosastot säilyvät samoina. Eli vuoden 2021 linja-autopäivät pidetään Kotkassa ja kuorma-autopäivät Turussa.

Kotkassa lähes kaikki valmiina

Kotkan Autoalantyöntekijöiden puheenjohtaja Marko Kujala kertoo, että Kotkassa kaikki oli loppusilausta vaille valmiina.

− Vapun jälkeen oli tarkoitus ruveta ottamaan majoitusvarauksia vastaan.

Kujalan mukaan päätös päivien perumisesta oli raskas, mutta välttämätön. Myös osaston toimikunta oli yksimielisesti sen kannalla.

− Pientä lohtua tähän tuo, että vuoden päästä päivät ovat Kotkassa.

Turussa korona pysäytti valmistelut

Turussa kuorma-autopäivien valmistelut eivät Turun Autoalatyöntekijöiden puheenjohtajan Timo Vahteran mukaan olleet vielä kovin pitkällä. Paikka tosin oli varattu ja ohjelmarunkokin osittain valmiina.

− Valmistelut pysähtyivät koronan takia. Ei tiedetty, voiko päiviä järjestää, ketä saadaan puhumaan ja miten paljon sinne tulee osallistujia, jos ne järjestetään. Se olin vaikea tilanne.

Vahteran mielestä päivien siirtäminen vuodella oli hyvä päätös.


Päivitetty: 27.4.2020