Mistä työtä nuorille? Kesäduunari-kiertue vierailee jälleen kouluissa

16.2.2016

SAK tapaa kevään aikana tuhansia ammatillisissa oppilaitoksissa ja lukioissa opiskelevia nuoria. Työelämään opastava Kesäduunari-kiertue vierailee noin sadassa koulussa eri puolilla Suomea.

Suomen suurimman palkansaajakeskusjärjestön nuorisosihteeri Tatu Tuomela korostaa, että nuorille kerrotaan tasapuolisesti niin työsuhteeseen liittyvistä oikeuksista kuin velvollisuuksista.

–    Kesätyöpaikka on monille opiskelijoille ensimmäinen kosketus työelämään. Siksi on tärkeää, että heillä on tarvittavat tiedot muun muassa työsopimuksen teosta, työturvallisuudesta ja työajoista sekä palkan tarkistamisesta.

Kesäduunari-kiertueen neuvojat antavat nuorille myös vinkkejä kesätyön hakuun. Tuomela muistuttaa, että tänäkin vuonna toistasataa tuhatta toisen asteen opiskelijaa etsii kesätyöpaikkaa.

–    Toivottavasti työnantajat ovat aktiivisia ja rekrytoivat heistä mahdollisimman monta. Ensimmäisen työkokemuksen tarjoaminen nuorelle on arvokas teko, Tatu Tuomela painottaa.

SAK:n Kesäduunari-kiertue alkoi helmikuun alussa Keski-Suomesta. Maaliskuussa kiertue vierailee muun muassa Uudenmaan, Hämeen ja Pohjois-Pohjanmaan oppilaitoksissa.

Kesäduunari-kiertueen järjestelyistä vastaavat SAK:n aluejohtajat ja -toimitsijat. Vierailusta kiinnostuneet oppilaitokset voivat ottaa yhteyttä alueensa SAK:n toimipisteeseen: www.sak.fi/alueet.

Nuoret voivat hakea apua kesätöihin liittyviin ongelmiin myös Kesäduunari-puhelimesta. SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info avataan jälleen maanantaina 2. toukokuuta.

Lisätiedot
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n nuorisosihteeri Tatu Tuomela, puh. 040 534 0577


Päivitetty: 5.6.2019