Neuvottelutulos Elintarvikealan automiesten työehtosopimuksesta

20.3.2023

Uusi viikko alkoi uudella neuvottelutuloksella. Nyt saatiin neuvottelutulos työehtosopimuksesta Elintarvikealan automiehille.

Tänään maanantaina 20.3. on saatu neuvottelutulos Elintarvikealan automiesten työehtosopimuksesta. Neuvottelutulos menee seuraavaksi jaoston ja AKT:n hallituksen hyväksyttäväksi. 

Neuvotteluosapuolina sopimuksessa ovat AKT ja Elintarviketeollisuus ry.

Neuvottelutilanne muilla sopimusaloilta

Huolinta-alan varastoterminaalien työehtosopimusneuvottelut jatkuvat seuraavan kerran tiistaina 21.3. neuvotteluosapuolina AKT ja Palvelualojen työnantajat PALTA.

Matkatoimistoja koskevan työehtosopimuksen neuvottelut alkavat 30.3. Työehtosopimus on sanottu irti päättymään 30.4. Neuvotteluosapuolina AKT ja Palvelualojen työnantajat PALTA.

Liikenneopetusalan työehtosopimusneuvottelut jatkuvat. Neuvotteluosapuolina AKT ja Palvelualojen työnantajat PALTA.

Aiemmin hyväksytyt sopimukset

Perjantaina 17.3. AKT:n hallitus hyväksyi työehtosopimusten neuvottelutuloksen Kaupan automiehille. Sopimuksen erityispiirre oli, että Kaupan automiesten työehtosopimuksessa ei-synnyttävien vanhempien palkallisia perhevapaita pidennetään 1.4.2023 alkaen kuudesta päivästä 36 päivään.

Taksiliikenteen työehtosopimus hyväksyttiin 17.3. Tässä neuvotteluosapuolina olivat AKT ja Taksiliikenteen Työnantajat ry.

AKT:n hallitus hyväksyi 17.3. myös ahtausliikkeiden AKT:laisten toimihenkilöiden työehtosopimuksen. Neuvotteluosapuolina ovat AKT, Steveco, Olmar Pori sekä Finnsteve. 

Matkahuoltoalan eli linja-autoasemien työehtosopimus on solmittu maanantaina 6.3. 

Huoltokorjaamojen ja linja-autohenkilökunnan työehtosopimukset on solmittu perjantaina 3.3. 

Viking Line Abp:n työehtosopimus on solmittu 3.3. 

Ahtausalalle on solmittu työehtosopimus 1.3. 

Työehtosopimukset on solmittu 28.2. myös kuorma-auto-, säiliöauto- ja öljytuote- sekä terminaalitoiminta-aloille. 

Edit 21.3. klo 9.59: ​Poistettu Airpron neuvottelutuloksen hyväksyminen. Neuvottelutulosta ei ole vielä käsitelty hallituksessa.


Päivitetty: 22.3.2023