Nuorisotoiminta nostaa päätään Pirkanmaalla

30.1.2020

Karting-tapahtuma Motorspacessa Pirkkalassa keräsi parikymmentä nuorta akt:laista tutustumaan paremmin sekä toisiinsa että ay-asioihin.


Markus Taipaletta ja Hertta Etolinia hymyilyttää. Ensimmäinen heidän järjestämänsä nuorisotapahtuma on kerännyt tuvan täyteen 18-35-vuotiaita nuoria akt:laisia, jotka ovat katsoneet parhaaksi viettää tammikuista lauantaita porukalla ay-asioiden ja hauskanpidon parissa.

– Alueella ei ole yhdeksään vuoteen ollut nuorisotapahtumaa. Kun Markus oli myös sellaisesta kiinnostunut, niin sanoin, että ruvetaanpas järkkäämään, Etolin kertoo.

Markus Taipale on osasto 006:n (Tampereen seudun linja-autohenkilökunta) nuorisovastaava ja sihteeri, Hertta Etolin osasto 005:n (Tampereen Automiehet) nuorisovastaava ja nuorisovaliokunnan jäsen.

– Yllättävän hyvin on tullut porukkaa paikalle. Ihmisiä selvästi kiinnostaa, jatkaa Etolin keittäessään porukalle kahvia.

Tilaisuuden asiaosuudesta vastasivat AKT:n projektisihteeri Juha Häkkinen ja Tampereen aluetoimitsija Vili-Petteri Adamsson. He kertoivat liiton toiminnasta ja ajankohtaisista asioista osallistujien kuunnellessa keskittyneesti ja esittäessä teräviä kysymyksiä.

Kartingradalla porukka jaettiin kolmeen joukkoon. Ensin otetaan tuntumaa rataan ja selvitettiin lähtöpaikat varsinaiseen kilpailuun.  Tiukan kisan voittoon kurvaili Vihtori Eerola, hopealle Matti Rautell ja kolmanneksi Vili Mattila.


Teksti ja kuvat Emilia Kukkala


Peesissä tullaan. Finaali oli tiukka myös sivustaseuraajan silmin.

 


Tällä porukalla kelpasi kisata. Tampereen seudulla aiotaan jatkaa hyvin alkanutta nuorisotoimintaa.

 


Tapahtuman järjestäjät Hertta Etolin (vas.) ja Markus Taipale ovat varsin tyytyväisiä osallistujamäärään.


Päivitetty: 30.1.2020