Piirainen vaatii: Hallituksen vedettävä pois esityksensä tavaraliikennelain heikennyksistä

12.2.2016

- Hallituksen on vedettävä pois esityksensä kansallisten kabotaasisäännösten poistamisesta Suomen tavaraliikennelaista, vaatii Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen.


Hän ihmettelee hallituksen kiirettä avata kabotaasiliikenne. – Suomen tulee tarvittaessa puolustaa lainsäädäntöään EU-tuomioistuimessa. 

Piirainen korostaa, että kaikki kuljetusalan järjestöt ovat yhtä mieltä siitä, ettei Suomen tule taipua EU-komission uhkailun edessä ja muuttaa vapaaehtoisesti kansallista tavaraliikennelakiaan. AKT, ALT ja SKAL ovat lähettäneet kansanedustajille yhteisen kirjelmän, jossa ne vetoavat suomalaisen kuljetuselinkeinon toimintaedellytysten puolustamiseksi.
- Jos hallituksen esitys menisi läpi eduskunnassa, se olisi kuolinisku suomalaiselle kuljetuselinkeinolle. Samalla se passittaisi suomalaiset raskaan liikenteen kuljettajat työttömien jonoon.
- Lakimuutos lisäisi oleellisesti harmaata taloutta kuljetuksissa. Samalla verotulot vähenisivät ja työttömyysmenot kasvaisivat. Liikenneturvallisuus uhkaa heikentyä, jos hallitus saa tahtonsa läpi, listaa Piirainen.

AKT, ALT ja SKAL esittelivät tänään näkemyksiään eduskuntaryhmien edustajille. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kiitti järjestöjä aktiivisuudesta. Hän myös totesi, että SDP:n ryhmä ottaa järjestöjen vetoomuksen vastaan ja toimii kaikin tavoin, ettei lakialoite etene eduskunnassa.
- Nyt tarvitaan kansanliike suomalaisen kuljetuselinkeinon puolesta, sanoi Lindtman.

AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen kiittää SDP:n ulostuloa. – Toivottavasti myös muut puolueet tulevat samoille linjoille kuljetuselinkeinon ja kuljettajien työpaikkojen turvaamiseksi.


Lisätietoja tarvittaessa
puheenjohtaja Marko Piirainen p. 0400 729 450


Päivitetty: 5.6.2019