SAK:n organisaatio uudistuu

8.12.2014

SAK:n hallitus on hyväksynyt järjestön organisaatiouudistuksen. Uudistettu toimisto-organisaatio tulee voimaan ensi vuoden alusta. 

Uuden Työllisyys ja työehdot -osaston johtajaksi on nimitetty työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen. Osasto vastaa työehtoihin sekä työllisyys-, talous- ja elinkeinopolitiikkaan liittyvästä edunvalvonnasta. 

Uuden Työelämän laatu ja sosiaaliturva -osaston johtajaksi on nimitetty työelämäasioiden johtaja Saana Siekkinen. Osasto vastaa sosiaaliturvaan, työelämän kehittämiseen sekä järjestön ja osaamisen kehittämiseen liittyvästä edunvalvonnasta. 

Liitto- ja jäsenpalvelut osaston johtajana jatkaa järjestöjohtaja Matti Huutola. 

Uuden hallinto-osaston johtajaksi on nimitetty hallintojohtaja Eija Hietanen. Osaston vastuulla on kansainvälinen edunvalvonta, strateginen suunnittelu sekä talous, hallinto ja sisäiset palvelut.

Eläköityvän talousjohtajan Arto Kuusiolan tehtäviä hoitamaan on nimitetty talouspäällikkö Ulla Hopponen. 

Puheenjohtaja Lauri Lyly painottaa, että lähinnä eläköitymisten kautta SAK:n henkilöstö on vähentynyt viidessä vuodessa noin 30 henkilöllä 90:een. 

– Henkilöstön vähentyessä on perusteltua tiivistää organisaatiota yhdistämällä osastoja ja supistamalla johtoryhmän jäsenten määrä seitsemästä viiteen.


Päivitetty: 5.6.2019