Sevander puolustaa karting-mestaruutta

25.5.2016

AKT:n karting-mestaruuksista kamppaillaan tulevana lauantaina Pesämäen moottoriurheilukeskuksessa Honkajoella. Mukana on yli 40 ajajaa ja kilpailu starttaa kello 11.

Ensimmäisen kerran karting-mestaruuksista kilpailtiin Oulun talvipäivillä 2015. Silloin mestariksi ajoi Jani Sevander, osasto 142. Sevander puolustaa mestaruuttaan lauantaina. Myös Oulun kilpailun kolmonen Mika Lalli, osasto 058, starttaa kisaan.

Pesämäen moottoriurheilukeskuksessa kilpailijoita odottaa yli kilometrin pituinen rata, jonka suorilla karting-auton nopeus nousee yli sataan kilometriin tunnissa.

- Kilpailuaika on 20 minuuttia. Alussa on varattu viisi minuuttia autoon ja rataan tutustumiseen. Sen jälkeen ajetaan 15 minuutin aika-ajot. Finaalissa ajoaika on 10 minuuttia.

Kilpailussa ei ajeta mies miestä vastaan, vaan aika ratkaisee sijoituksen, kertoo kilpailun järjestävän Pohjois-Satakunnan Autoalantyöntekijät osasto 057:n puheenjohtaja ja kilpailun puuhamies Petri Rantanen.

Hänen mukaansa Pesämäessä on loistavat olosuhteet AKT:n mestaruuskilpailulle. – Toivotaan vaan hyvää keliä.

Kilpailun seuraajille on tarjolla mm. mahdollisuus ottaa tuntumaa rallicross-rataan kilpailuauton kyydissä. Paikalla on lisäksi simulaattori, jossa voi ottaa tuntumaa kilpailuun.

 

 


Päivitetty: 5.6.2019