Toimi näin, jos sinut lomautetaan koronan seurauksena

20.3.2020

Jos sinut lomautetaan, ilmoittaudu verkossa TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi heti ensimmäisenä lomautuspäivänä ja hae ansiopäivärahaa omasta työttömyyskassasta kahden viikon kuluttua lomautuksen alusta.

Karanteenin ajalta mahdollista saada tartuntatautipäivärahaa. Koronan seurauksena myös lomautukset voivat olla mahdollisia.

Lomautukset voivat johtua esimerkiksi matkustusrajoitteista, kulutuksen vähenemisestä tai siitä, että merkittävä osa työyhteisöstä on karanteenissa.

Työnantajan on annettava lomautusilmoitus ennen lomautuksen alkua.

Jos sinut lomautetaan, ilmoittaudu verkossa TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi heti ensimmäisenä lomautuspäivänä.

Hae ansiopäivärahaa omasta työttömyyskassasta kahden viikon kuluttua lomautuksen alusta. Jos lomautuksesi kestää lyhyemmän aikaa, hae päivärahaa aikaisintaan viimeisen lomautuspäivän jälkeen.

AKT:n jäsenet (poislukien AKT:n osasto 208 SLSY:n jäsenet) ovat Kuljetusalan Työttömyyskassan jäseniä.  Voit hakea päivärahaa kassan Netta-verkkopalvelun kautta: https://netta.kuljetusalantk.fi/login.

SLSY:n jäsenet

AKT:n osasto 208 SLSY:n jäsenet ovat ERKO:n työttömyyskassan jäseniä. Heidän osaltaan asiointi tapahtuu ERKO:n työttömyyskassassa. 

Linkki ERKO:n kassan sivuille

https://www.erko.fi/

Lisätietoja

Lisätietoa päivärahan maksamisesta lomautuksen ajalta löydät täältä: https://www.tyj.fi/jos-jaat-tyottomaksi/lomautetun-tyottomyysturva/

Lähde: www.tyj.fi


Päivitetty: 24.3.2020