Työväen musiikkitapahtuma käynnistynyt – AKT vahvasti mukana menossa

27.7.2018

AKT:n on myös tänä vuonna vahvasti mukana Työväen musiikkitapahtumassa Valkeakoskella. AKT mm. tukee jäsentensä osallistumista tapahtumaan maksamalla 75 prosenttia tapahtumarannekkeen hinnasta.

− Tämä on suurin ammattiliiton maksama tuki, sanoo AKT:n projektisihteeri Juha Häkkinen.

AKT kustantaa myös tapahtuman yöbussikuljetukset ja on mukana Kansalaistorilla perjantaina ja lauantaina.

− Kansalaistorilla tarkoitus on herättää keskustelua ammattiliittojen roolista ja merkityksestä ja laajemminkin yhteiskunnallisista asioista, sanoo Häkkinen.


Musiikin ja kulttuurin suhteen tapahtuma on myös tänä vuonna korkeatasoinen ja monipuolinen. Torstaina tapahtumassa esiintyivät mm. Mira Luoti ja Apulanta. Perjantaina lavalle nousevat mm. Suvi Teräsniska ja Olavi Uusivirta ja lauantaina Matti ja Teppo, Värttinä feat. Paleface sekä Reino Nordin.

Tapatuman yhteiskunnallinen puoli tulee Kansalaistorin ohella esille keskustelutilaisuuksissa, kuten Tulevaisuus vs. historia -seminaarissa sekä Valkeakoski 1918  – tilaisuudessa. Esillä on myös työväenkulttuuria, kuten vuoden 1918 tapahtumiin keskittyvä Metsäkansan lauluja-melodraama, jossa pääosassa on Martti Suosalo, Työväenlaulut ennen ja nyt -konsertti sekä työväenlaulukaraoke ja yöyhteislaulut.

Tarkempi ohjelma osoitteessa valmu.fi

 

Työväen musiikkitapatuman avajaispäivän esiintyjiin kuului mm. Apulanta.

 

 

 


Päivitetty: 5.6.2019