Vastuullisuutta myös ryhmämatkojen järjestämiseen

15.1.2015

Linja-autoalan harmaan talouden eri ilmiöt näkyvät myös linja-autoilla tarjottavissa ryhmämatkoissa. Linja-autoliitto on Matkamessujen Bussitorilla 15.-16. tammikuuta kertomassa vastuullisuudesta ryhmämatkojen järjestämisessä.

Matkan tilaajan on tärkeä varmistaa, että ryhmämatkaa tarjoava yritys toimii vastuullisesti. 

- Vastuullisuus tarkoittaa sitä, että kuljettajat noudattavat lainmukaisia ajo-, lepo- ja työaikoja ja yritys hoitaa kaikki vero- ja työantajavelvoitteensa. Vastuullisuuteen kuuluu myös se, että yrityksen kuljettajilla on lain edellyttämä ammattipätevyys ja matkalla on aina huollettu, turvallinen ja katsastettu kalusto, sanoo toimitusjohtaja Mika Mäkilä Linja-autoliitosta. 

Mäkilän mukaan harmaan talouden torjunta edellyttää paitsi yksittäisen tilaajan tietoisuuden lisäämistä harmaan talouden ilmenemismuodoista myös valvonnan lisäämistä ja tehokasta viranomaisten välistä yhteistyötä. 

- Linja-autoliikenteen valvontaa tulisi tehostaa siten, että lupaviranomaiset voisivat tehokkaasti puuttua harmaan talouden eri ilmiöihin. Tämä edellyttää eri valvontaviranomaisten välistä tiivistä yhteistyötä, Mäkilä jatkaa.


Päivitetty: 5.6.2019