Vesa Pohjola SAK:n edustajistossa: Hallituskauden jälki tulee olemaan katastrofaalista

25.11.2016

SAK:n edustajiston yleiskeskustelussa puheenvuoron käyttänyt AKT:n edustaja Vesa Pohjola Kokkolasta totesi kansalaisten kyykyttämisen jatkuvan nykyhallituksen toimesta.


– Ei riitä kiky eikä tule riittämään myöskään ansiosidonnaisen työttömyysturvan lyhentäminen sadalla päivällä, eikä riittänyt eläkeuudistus. Eikä edes riitä työttömien eikä vähiten pitkäaikaistyöttömien kurjistaminen, Pohjola ennusti. Hän totesi porvaripuolueiden näkevän märkiä unia yleissitovuuden ja avainalojen lakko- oikeuden poistamisesta.

Liikenneministerin liikennekaari mallin hän totesi olevan järkyttävä todiste siitä, että hallituksessa ei ole enää yhtään ministeriä, joka edes viitsisi ottaa asioista selkoa.
– Jos esimerkiksi kuljetusalan sekä työnantaja- että työntekijäliitot ovat yhtä mieltä liikennekaarimallin järjettömyydestä, niin siitä huolimatta sitä ajetaan suorastaan härkäpäisesti maaliin. 
– Laiton kabotaasiliikenne lisää huomattavassa määrin harmaata taloutta siksi, että valvontaa ei ole enää nimeksikään, sen sijaan työttömiä kyllä valvotaan!
Pohjola ennusti, että jos tämä hallitus istuu kautensa loppuun niin jälki tulee olemaan niin katastrofaalista, että tämä kansa ei siitä välttämättä tule toipumaan koskaan. Hänen mukaansa jos tällaisia esityksiä olisi esittänyt jonkin muun maan hallitus, niin näistä asioista ei olisi puhuttu vain kahvipöytäkeskusteluissa.
– Olisiko jo pikkuhiljaa yleislakon aika?
 
Lopuksi Pohjola muistutti edustajia ensi kevään kuntavaaleista ja kehotti kaikkia työpaikoilla ja vapaa-ajalla tähdentämään äänestämisen tärkeyttä, mikäli nykymeno halutaan tyssätä.
– Hallituksen politiikka mitataan jo ensi kevään kuntavaaleissa. Toivoa sopii, että nyt vihdoinkin tulee epäluottamuslause hallituksen nykypolitiikalle.

 


Päivitetty: 5.6.2019