Adressi Liikkuvan poliisin puolesta: AKT mukana valtuuskunnassa

20.2.2013

Eduskunnan puhemiehelle adressi Liikkuvan poliisin puolesta

AKT oli mukana luovuttamassa kansalaisadressia Liikkuvan poliisin säilyttämisen puolesta eduskunnan puhemies Eero Heinäluomalle tiistaina 19. helmikuuta. Adressissa on yli 5 000 allekirjoitusta.

Vetoomuksen allekirjoittaneet ovat huolissaan liikennevalvonnan heikkenemisestä, mikäli Liikkuva poliisi lakkautetaan ja henkilöstö hajautetaan uudessa organisaatiossa paikallispoliisin yksiköihin.

AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen esitti adressin luovutustilaisuudessa huolensa raskaan liikenteen valvonnan heikkenemisestä, mikäli Liikkuva poliisi lakkautetaan.

- Hallitusohjelmassa painotetaan harmaan talouden torjuntaa. Liikkuvan poliisin lakkauttaminen sotii jyrkästi tätä tavoitetta vastaan. Liikkuvan poliisin pilkkominen osiin ja sulauttaminen paikallispoliisiin heikentää paitsi kuljetusalan harmaan talouden ja laittoman kabotaasin myös alalle tärkeän ajo- sekä lepoaikojen noudattamisen valvontaa. Tämän valvonnan väheneminen vaikuttaa kaikkien teillä liikkuvien liikenneturvallisuuteen, korosti puheenjohtaja Marko Piirainen.

AKT on voimakkaasti ajanut Suomeen raskaan liikenteen erillistä valvontayksikköä. Kun tavoite ei ole ottanut tulta, merkitsee Liikkuvan poliisin lakkauttaminen Piiraisen mukaan vakavaa iskua raskaan liikenteen valvonnassa.

- Lakiin on viimein saatu kirjattua yrittäjäkuljettajien työajat. Kuka valvoo näitä työaikoja, jos Liikkuva poliisi lakkautetaan, kysyy Piirainen.

AKT:n lisäksi kuljetusalan järjestöistä adressia olivat luovuttamassa mm. työnantajien ALT ja yrittäjien SKAL.

Hallituksen esitys poliisin hallinnosta annetun lain muuttamisesta ei ole vielä tullut eduskuntaan, vaan asia on valmisteltavana sisäministeriössä.


Päivitetty: 5.6.2019