Suomalaisille työntekijöille tukea Belgiasta

24.4.2024

Lue tukikirje täältä (englanniksi)

Oikeistohallituksen esitykset työntekijöiden ja hyvinvointivaltion heikentämiseksi herättävät syvää huolta ympäri Eurooppaa. Euroopan kuljetusalojen federaatio ETF on seurannut huolestuneena tapahtumia Suomessa ja pyytänyt jäsenjärjestöjään tukemaan Suomea ja AKT:ta.

Solidaarisuuden osoituksia on tullut useista ammattiliitoista eri maista. Tukensa ovat ilmaisseet kansainväliset kuljetusaloja edustavat keskusliitot NTF, ETF sekä ITF ja lisäksi muun muassa turkkilainen kuljetustyöntekijöitä edustava Seatarers Union of Turkiye, Norjan ammattikuljettajien liitto Yrkestrafikkforbundet, Ruotsin Kommunal, Euroopan julkisia työntekijöitä edustava EPSU sekä amerikkalainen kuljetustyöntekijöiden liitto AFL-CIO.

Nyt mukaan liittyvät belgialaiset metallialan työntekijöitä edustava ABVV-Metaal sekä kuljetusalaa edustava BTB.

Järjestöt kiinnittävät erityistä huomiota siihen, miten oikeistohallitukset hyökkäävät valtaan päästyään poikkeuksetta työntekijöiden oikeuksia, yleissitovia työehtosopimuksia, sosiaaliturvaa sekä ylipäätään ammattiliittoja vastaan.

Molemmat belgialaisliitot pelkäävät Suomen ottavan ”jättiläisaskeleen” kohti menneisyyttä esitysten toteutuessa. Lisäksi ne muistuttavat, että kyse ei ole vain suomalaisten taistelusta. Jos tällaista tapahtuu Suomessa tänään, samaa voi tapahtua myös muualla, Belgiassakin.

 


Päivitetty: 24.4.2024