Turkista tukea Suomen kuljetusliitoille

19.4.2024

Turkkilainen kuljetusalan työntekijöitä edustava ammattiliitto (Seafarers´Union of Turkiye) haluaa osoittaa solidaarisuuttaan suomalaiskollegoille. Turkissa nähdään, että suomalaisten työntekijöiden asemaa heikennetään nyt vaarallisella ja radikaalilla tavalla.

Turkkilainen kuljetusalan ammattiliitto on lähestynyt Suomen lähetystöä Turkissa ilmaistakseen tukensa suomalaisille kuljetusalan ammattilitoille.

Suomessa aiemmin vahvana pidetty hyvinvointivaltio ja tasa-arvoiset työmarkkinat ovat nykyhallituksen toimien takia uhattuna. Kolmikantaneuvottelut ja yleissitovat sopimukset, jotka ovat taanneet hyvinvoivan yhteiskunnan myös heikommille osapuolille ovat nyt riskissä murentua.

Hallituksen saatua kaikki esityksensä läpi Suomi sinkoutuu vuosikymmeniä taaksepäin ja entistäkin kauemmaksi muista Pohjoismaista.

Turkkilaiset merimiehet tuomitsevat hallituksen aikeet ja kehottavat sitä perumaan heikennykset ja palauttamaan Suomen taas maailman mallimaaksi niin sosiaaliturvan kuin työmarkkinoiden osalta. He ovat tarvittaessa valmiita solidaarisuustoimiin suomalaisen työntekijän puolesta.


Päivitetty: 19.4.2024