Tervetuloa porukkaan!

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT kutsuu sinua jäseneksi.

Tervetuloa porukkaan!

Kun olet mukana porukassa ja liiton jäsen, työnantaja ei voi teettää sinulla työtä millä ehdoilla vain. Liiton jäsenenä sinulla on takanasi muiden jäsenten tuki!

Oman työpaikan luottamusmies on ensimmäinen, jolta voit aina pyytää apua. Luottamusmies on saanut liitolta koulutusta ja tuntee työehdot. Hän voi auttaa sinua pitämään puolesi. Toinen tärkeä henkilö on työsuojeluvaltuutettu. Saat apua myös suoraan liitosta.

Jäseneduistasi tärkein on laaja ja kattava oman alasi työehtosopimus. AKT on työntekijöiden liitto ja edustaa sinua ja muita työntekijöitä. Liitto neuvottelee työehtosopimukset työnantajaliittojen kanssa. Suomessa laki määrittää työehdoista vain vähän. Liiton sopimassa työehtosopimuksessa sinulle sovitaan sen sijaan enemmän: palkka, ilta- ja yötyölisät, lomarahat, laajempi oikeus sairausajan palkkaan, palkallinen vapaa sairaan lapsen hoitoon, perhevapaan palkka ja koulutuksia.

Työehtosopimuksessa on sovittu myös työolosuhteista, työaika-asioista ja lomista, mikä on iso juttu. Muiden lomien lisäksi on sovittu ns. ”pekkaspäivistä”. Kun Suomessa siirryttiin yleisesti lyhyempiin työpäiviin, niin kuljetustyössä työaikaa lyhennettiin kokonaisina vapaapäivinä – pekkaspäivinä. Ne ovat työntekijöille tärkeä etu.

Jäsenetuihin kuuluu neuvonta: liitto neuvoo työhön ja palkanmaksuun liittyvissä ongelmissa. Yleensä työpaikan tai palkanmaksun ongelmat saadaan ratkaistua neuvottelemalla luottamusmiehen tuella. Isoissa erimielisyyksissä AKT:n jäsenellä on mahdollisuus saada oikeusapua. Silloin liitto ajaa jäsenen asiaa oikeudessa ja vastaa myös oikeudenkäyntikuluista.

Erittäin hyvä jäsenetu ovat AKT:n omat lomapaikat, joita voi vuokrata edulliseen hintaan. Lomapaikkoja on siellä missä suomalaiset lomailevat, kuten Levillä, Ylläksellä, Saariselällä, Rukalla, Himoksella ja Tahkolla.

Saat myös AKT:n kalenterin, jonka avulla onnistuvat tärkeät muistiinpanot tehdyistä työtunneista. AKT järjestää jäsenille koulutuksia. Lisäksi liitolla on muita etuja, kuten edullisia ammattiliiton jäsenen vakuutuksia Turvassa sekä Nesteen polttoaine-etu. Yksi jäsenetu on Bookbeat -äänikirjasovellus 45 päiväksi. Sieltä löytyy kuunneltavaa 17 kielellä. Etuja on myös laivaristeilyhintoihin. Vuosittain järjestetään valtakunnallisia tapahtumia ja urheilukisoja.

Kun olet jäsen, sinun kuuluu maksaa jäsenmaksua. Jäsenmaksun saa kuitenkin vähentää verotuksesta! Jäsenmaksuun kuuluu työttömyyskassan jäsenyys eli jos jäät työttömäksi, saat paremman korvauksen.

Suomessa ihan jokaisella työntekijällä on oikeus ja vapaus kuulua ammattiliittoon. Se on täysin laillista ja asiallista. Kun tulet mukaan, autat samalla kaikkia muita. Liittoon kuuluvat arvostavat sitä, että liityt porukkaan. Yhdessä vaikutetaan palkkoihin ja tärkeisiin yhteiskunnallisiin asioihin.

AKT tunnetaan vahvana liittona, jäseniä on noin 40 000. Liiton jäseniä on kuorma-autojen, säiliöautojen ja linja-autojen kuljettajina. Jäseniä on myös terminaalityössä, korjaamoilla, matkatoimistoissa, satamissa ahtaajina, varastotyöntekijöinä, autokouluissa, taksinkuljettajina ja lentokoneiden henkilökunnassa.

Liitto pyrkii parantamaan työehtoja yhdessä! Siksi jokainen jäsen eli juuri sinä olet tärkeä ja erittäin tervetullut mukaan.

Ota yhteyttä, kun tarvitset apua. Liiton päivystysnumero 09 61 31 1222 sekä jäsenasiat 09 6131 1244 apua löytyy ainakin englanniksi.  Sähköpostiyhteydenotto onnistuu qr-koodin linkillä. (lisäämme qr-koodin myöhemmin)


Päivitetty: 6.5.2024