Posti Kuljetus Oy:llä joka viidettä työntekijää uhkaa irtisanominen

18.4.2024

Posti on tänään 18.4. kutsunut henkilöstön edustajat muutosneuvotteluihin, jotka koskevat Posti Kuljetus Oy:n kuljetus- ja terminaalitehtävissä työskenteleviä henkilöitä.

Muutosneuvottelut koskevat kuljetuspalveluita Verkkokauppa- ja jakelupalvelut -liiketoiminnassa. Muutosten arvioidaan johtavan jopa 295 työtehtävän vähennykseen, kertoo Posti tiedotteessaan. Kaikkiaan neuvottelujen piirissä on 1319 henkilöä. Irtisanominen uhkaa näin jopa joka viidettä Posti Kuljetuksen työntekijää. Muutosneuvottelut koskettavat siis isoa joukkoa AKT:n jäseniä.

Vähennystarpeen syyksi Posti kertoo laskussa olevat kuljetusmäärät.

Posti Kuljetuksen pääluottamusmies Risto Lintula on osannut odottaa kutsua muutosneuvotteluihin.

-Ensin olivat toimihenkilöt ja sitten ylemmät toimihenkilöt. Näin osattiin odottaa, että vuoro tulee, mutta aikamoinen yllätys oli irtisanottavien määrä, hän kertoo.

Tavara ei ehkä kulje ihan samalla tavalla kuin mitä vuosi pari sitten, mutta Lintulan mukaan se ei ole vähentynyt niin paljoa kuin Posti nyt kertoo.

-Aika lailla pöyristynyt tunnelma on luottamusmiesten ja työntekijöiden keskuudessa tällä hetkellä, kiteyttää Lintula.

Ensimmäinen neuvottelupäivä on 25. huhtikuuta. Neuvotteluihin lähdetään hakemaan ratkaisua, jolla irtisanottavien määrää voidaan ainakin pienentää.


Päivitetty: 18.4.2024