AKT mukana Maailma kylässä festivaaleilla. Tule käymään ja testaamaan ajotaitosi!

27.5.2016

SASK ja ammattiliitot, mukana myös AKT, ovat jälleen Maailma kylässä festareilla. SASKin teltassa pääset itse kokemaan, minkälaista on arki maissa, jossa SASK toimii työntekijöiden oikeuksien puolustamiseksi.

Päädytkö ompelemaan vaatteita yötä myöten tai lahjomaan virkailijoita? Ja pystyisitkö elättämään perheesi tai edes itsesi palkallasi? AKT:n ständillä on ajosimulaattori, jolla pystyt kokeilemaan, miltä tuntuu ajaa isoa autoa. Samalla saat tietoa siitä, kuinka palkka muodostuu esimerkiksi linja-autonkuljettajalle Perussa tai kuorma-autonkuljettajalle Mosambikissa.

AKT:n aktiivit keräävät myös allekirjoituksia Fair Transport Europe-kansalaisaloitteeseen, joka on tarkoitus luovuttaa EU-komissiolle syksyllä. Aloite koostuu lainsäädäntö- ja muista ehdotuksista, joilla varmistetaan terve kilpailu ja työntekijöiden yhdenvertainen kohtelu eri liikennemuodoissa heidän kotimaastaan riippumatta.
Voit allekirjoittaa aloitteen myös netissä osoitteessa https://www.fairtransporteurope.eu 

 Linkin takaa löytyy suomenkieliset ohjeet, joiden mukaan on helppo edetä. Allekirjoittamiseen ei tarvita esimerkiksi pankkitunnuksia.

Vuosittain kymmeniä tuhansia kävijöitä houkutteleva maksuton Maailma kylässä -festivaali pidetään tuttuun tapaan Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla Helsingissä. Kahden päivän tapahtumassa 28.–29. toukokuuta kuullaan runsaasti erilaista musiikkia maailmalta.

Musiikkia ja asiaa

Festareilla pääsee tutustumaan lukuisiin näytteilleasettajiin ja seuraamaan asiaohjelmaa teltoissa sekä esiintymislavoilla. Myös lapsille on oma ohjelma-alueensa.

SASKin teltassa ovat mukana ovat Akavan erityisalat, AKT, Insinööriliitto, JHL, Jyty, Metallliliitto, PAM, SAK, TEAM sekä Tieteentekijöiden liitto, Specia ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut.

Tämän vuoden tapahtuman pääteema on oikeudenmukaisuus ja alueellinen painotus on Aasiassa. Festivaalin järjestää Kepa.

Festivaalilla tavataan!

www.maailmakylassa.fi


Päivitetty: 5.6.2019