Ensimmäiset kuorma-autopäivät Kiljavan opistolla

20.9.2019

Päiville osallistui yli 50 kuljettajaa. Seuraavat päivät pidetään Turussa.


AKT:n ensimmäisillä kuorma-autopäivillä 14.-15.9.2019 oli osallistujia ympäri Suomen, eteläisin Ahvenanmaalta, pohjoisin Siikajoelta.

Päivien ohjelma oli monipuolinen. AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen puhui edunvalvonnasta, tohtorikoulutettava Timo Aho kuljetusalan stressitekijöistä, kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd) erityisavustaja Paavali Kukkonen kuljetus- ja logistiikka-alan tulevaisuudesta ja kestävästä kehityksestä, työsuojelutarkastaja Esa Arvo työsuojelusta ja ylikomisario Timo Jaakkola liikenteen valvonnasta ja onnettomuustilanteista. Lisäksi AKT:n 1. varapuheenjohtaja Pekka Lehtonen selvitti työehtosopimustilannetta ja palkkasihteeri Jari Semi kuorma-autoalan työehtosopimusta.

Päivien järjestämisestä vastasi Helsingin Autoalantyöntekijät osasto 007. Päivien idean isä on osaston puheenjohtaja Marko Ollila.

– Jo vuodesta 1994 lähtien on järjestetty Satamapäivät ja viiden vuoden aikana Linja-autopäivätkin. Tuli mieleen, että pitäisi järjestää myös Kuorma-autopäivät, Ollila kertoo.

Seuraavat Kuorma-autopäivät pidetään Turussa syksyllä 2020.

 


AKT:n Kuorma-autopäivät pidettiin Kiljavan Opistolla Nurmijärvellä 14.-15.9.2019. Osallistujia oli runsaat 50 ja luennoitsijoita 7.


Päivitetty: 23.9.2019