ETF:n uusi pomo diggaa Pomoa

25.5.2017

Tänään European Transport Workers' Federationin (ETF) uudeksi puheenjohtajaksi valittu belgialainen Frank Moreels pitää ETF:n suurimpana vahvuutena yhtenäisyyttä. ETF on Euroopan Kuljetusalan Ammattiliitto.

ETF:n toiminnan painopistettä hän haluaa suunnata nykyistä voimakkaammin Itä- ja Etelä-Euroopan maihin, joissa ammattiliittojen toiminta on heikompaa kuin ETF:n muissa jäsenmaissa.

Valintansa jälkeen pitämässään kiitospuheessaan Moreels totesi lisäksi ETF:n toiminnan olevan liikaa EU-keskeistä, sillä Brexitin jälkeen noin 40 prosenttia sen jäsenistä tulee unionin ulkopuolelta.

Kabotaasi on jättiläismäinen ongelma

Valintansa jälkeen myöntämässään haastattelussa Moreels totesi kabotaasin olevan ETF:lle ja sen jäsenliitoille jättiläismäinen ongelma.

Keinoksi taistella sitä vastaan hän näki Euroopan tasolla Itä-Euroopan maiden ammattiliittojen tukemisen ja vahvistamisen ja työntekijöiden aseman parantamisen sekä ns. postilaatikkoyritysten vastustamisen.

Kansallisella tasolla hän painotti raskaan liikenteen valvonnan tehostamista. Hän totesi sen nykyisessä poliittisessa tilanteessa kuitenkin vaikeaksi. − Suuntaus on, että valvontaa vähennetään.

Springsteen-fani

ETF:n uusi nokkamies on myös innokas Bruce Springsteenin ihailija. Musiikin lisäksi hän arvostaa tämän työväenluokkaista taustaa ja laulujen sanomaa.

 


Päivitetty: 5.6.2019