KAF:n puheenjohtajuus AKT:lle

15.5.2017

 

Kuljetusalojen Ammattiliittojen Federationi KAF ry:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin maanantaina 15.5. pidetyssä edustajiston kokouksessa AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen. Hän seuraa tehtävässä Veturimiesten Liiton entistä puheenjohtajaa Risto Elosta.

AKT:n muut edustajat KAF:n hallituksessa ovat Arto Sorvali ja Harri Pasanen.

KAF:n ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin ammattiliitto ERTO:n puheenjohtaja Juri Aaltonen ja toiseksi puheenjohtajaksi Suomen Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting.

Kuljetusalan Federationi on 15 kuljetusalalla toimivan SAK:laisen ja STTK:laisen ammattijärjestön yhteistyöelin. Eri liittojen kautta siihen kuuluu lähes 60 000 kuljetusalalla työskentelevää. Heistä hieman yli puolet on AKT:n jäseniä.

Vaikuttamista ja solidaarisuutta

Yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa KAF:n tehtäväkenttä on kaksijakoinen. Suomessa se toimii kuljetusalan liittojen yhteistyöelimenä ja keskustelufoorumina.

− Sen toiminta on kuitenkin vahvasti kansainvälistä, sanoo Marko Piirainen.

Kansainvälisesti KAF toimii kansainvälisten kuljetustyöntekijöiden liittojen – Nordiska Transportarbetarefederationen NTF, The European Transport Workers’ Federation ETF, International Transport Workers' Federation ITF – kautta. Toiminta tapahtuu pitkälle sen jäsenliitojen toimesta.

− Pohjoismaissa ja Euroopassa toimintamme on vaikuttamista muun muassa EU:hun, sen lainsäädäntöön ja direktiiveihin. ITF:n puitteissa toimintamme on luonteeltaan enemmän solidaarista, sanoo Piirainen.

 

 


Päivitetty: 5.6.2019