Kuljetusalan Demarit ry tuomitsee Postin työehtoshoppailun ja antaa tukensa PAU:n työtaistelulle

3.9.2019

Valtionyhtiö Posti ilmoitti 29.8. siirtävänsä pakettilajittelunsa Medialiiton ja Teollisuusliiton jakelua koskevan halvemman työehtosopimuksen piiriin 1.11.2019 lukien. Työehtoshoppailun seurauksena pakettiliiketoiminnassa noin 700 työntekijän ja toimihenkilön työehdot heikkenevät ja palkka alenee keskimäärin 30 %, enimmillään jopa 50 %.

Kuljetusalan Demarit ry (KulDe) tuomitsee Postin työehtoshoppailun ja pitää moraalittomana työntekijöiden palkkojen leikkauksia. KulDe haluaa kiinnittää huomiota myös siihen, että tämä romahduttaa monen perheen talouden, joten sillä on myös laajemmat yhteiskunnalliset vaikutukset.

Kuljetusalan Demarit vetoaa myös omistajaohjausministeri Sirpa Paateroon (sd), jotta tämä toimisi niin, että valtionyhtiö Posti lopettaa työehtoshoppailun. Huomioitavaa on myös, ettei Teollisuusliiton ja Medialiiton työehtosopimus sovellu pakettiliikenteessä työskenteleviin.

Työehtoshoppailulle on laitettava nyt stoppi. Jos sitä ei tehdä nyt, niin on uhkana, että työnantaja käyttää sitä jatkossa aina tilaisuuden tullen. Pidemmän päälle tilanne on kestämätön myös koko ammattiyhdistysliikkeelle.

KulDe ilmaisee täyden tukensa myös Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n työtaistelulle sekä Kuljetusliitot KL ry:n päätökselle tukea työtaistelua.


Päivitetty: 3.9.2019