Miten digitalisaatio näkyy tavallisen tietotyöläisen ja haalaritietotyöläisen arjessa? Kuuntele podcast

24.6.2020

Maailman onnellisin työkansa? - Podcasta-sarja jossa keskustellaan työhyvinvoinnista

Maailman onnellisin työkansa? -podcastia tuottavat SAK ja ennaltaehkäisevän työhyvinvoinnin startup Carelia. Jokaisessa jaksossa on mukana kaksi mielenkiintoista vierasta: työelämän kokemusasiantuntijoita, yhteiskunnallisia vaikuttajia ja tutkijoita.

Podcastia voit seurata kanavissa Spotify ja iTunes tai kuunnella selaimellasi Acast-palvelussa - tai klikkaa nyt suoraan kiinnostavan jakson pariin!

Kuljetusliittojen jäseniä jaksoissa 2 ja 4

Jakso 1/10 - aiheena on työntekijän arvostaminen. Mitä arvostaminen tarkoittaa teoriassa ja käytännössä? Aiheesta ovat keskustelemassa yritysjohtaja ja tietokirjailija Ari Rämö sekä Oulun tuomiorovasti Satu Saarinen.

Jakso 2/10 - nyt puhutaan työn tuunaamisesta ja työntekijän vaikutusmahdollisuuksista. Miten omaa työtään voi muokata mieluisammaksi? Aiheesta ovat keskustelemassa Finnairin purseri Ami Niemelä ja Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Jari Hakanen.

Jakso 3/10 - teemana työelämän jatkuvat muutokset. Muutokset voivat olla työntekijän näkökulmasta hyviä - tai huonoja uutisia. Miten huonoihin uutisiin voi varautua? Omasta henkilöstöjohtamisen tavastaan kertoo pörssiyritys Rapala VMC:n HR Manager Heli Säilä. Luottamusmiehen näkökulmaa, roolia ja kokemuksia avaa Palvelualojen ammattiliitto PAM:n hallituksen jäsen Päivi Vehmas, joka työskentelee pääluottamusmiehenä ja työsuojeluvaltuutettuna.

Jakso 4/10 - neljäs jakso pureutuu työelämän digitalisaatioon. Miten digitalisaatio näkyy tavallisen tietotyöläisen ja haalaritietotyöläisen arjessa? Ovatko erot loppujen lopuksi kovin suuria? Aiheesta ovat keskustelemassa SAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila ja veturinkuljettaja sekä Rautatiealan unionin Kouvolan veturinkuljettajat ry:n puheenjohtaja Jani Hellberg.


Päivitetty: 24.6.2020