SOL Henkilöstöpalvelut hakusaartoon

17.11.2015


AKT on asettanut SOL Henkilöstöpalvelut Oy:n hakusaartoon tiistaista 17.11.2015 kello 16.00 alkaen. Saarrolla AKT tukee Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n työehtosopimusneuvotteluja sekä tuomitsee Posti Group Oyj:n ja SOL Henkilöstöpalvelut Oy:n toimenpiteet värvätä vuokratyöntekijöitä lakon alaiseen työhön.

Hakusaarto koskee kaikkia SOL Henkilöstöpalveluiden työtehtäviä ja käynnistyy tiistaina 17.11. kello 16.00. Saarto jatkuu siihen asti, kunnes SOL Henkilöstöpalvelut peruu työvoiman välittämisen työtaistelun alaiseen työhön Postiin tai kun PAU ja Palta pääsevät neuvottelutulokseen.

AKT päätti hakusaarrosta, jotta työvoimatoimistot eivät välitä työvoimaa SOL Henkilöstöpalveluihin PAU:n julistaman laillisen työtaistelun alaiseen työhön Postiin. Saarto mahdollistaa myös työttömän työnhakijan kieltäytymisen lakon alaisen työn vastaanottamisesta ilman seuraamuksia.

AKT on ilmoittanut hakusaarrosta SOL Henkilöstöpalvelut Oy:lle, valtakunnansovittelijalle, työ- ja elinkeinotoimistoille sekä Henkilöstöpalveluyritysten Liitto HPL:lle.

SAK ilmoitti maanantaina, että mikäli Posti käyttää vuokratyöntekijöitä PAU:n torstaina 19.11. alkavan työnseisauksen alaisten töiden tekemiseen, SAK keskeyttää neuvottelut yhteisestä työmarkkinaratkaisusta. SAK jatkaa neuvotteluja vasta, kun Posti lopettaa vuokratyöyritysten käytön lakon murtamiseen.

 


Päivitetty: 5.6.2019