Taimiteko Vastuullisuusteko-kilpailun finaaliin

1.11.2021

4H-kerhon Taimiteossa olivat mukana mm. SAK ja AKT. Finaalin voittaja ratkeaa nettiäänestyksessä. Äänestysaikaa on tämä viikko.

4H-kerhon Taimiteko on valittu Keskuskauppakamarin Vastuullisuusteko-kilpailun finaaliin Matkahuollon Porvoon kyläkyydin kanssa. Voittaja ratkaistaan nettiäänestyksessä tällä viikolla.

− SAK:n mielestä on hienoa, että sadat nuoret saavat ensimmäisen kosketuksensa työelämään 4H:n Taimiteossa, jossa SAK ja useat sen liitot ovat olleet mukana. Näin työelämän oikeudet ja velvollisuudet tulevat hyvällä tavalla tutuiksi nuorille tuleviakin työtehtäviä ajatellen, sanoo SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

SAK:n jäsenliitoista Taimiteossa olivat mukana AKT, JHL, Paperiliitto, Rakennusliitto, RAU, SEL, SMU ja Teollisuusliitto

Äänestämään finaalin voittajaa pääsee tästä.

Miksi äänestää Taimitekoa Vuoden vastuullisuusteoksi?

1. Taimiteossa työllistetään nuoria. Taimiteko-istutuksissa työllistyvät pääasiassa alle 18-vuotiaat nuoret, joista monelle taimien istutus on ensimmäinen kesätyökokemus. Taimiteon kautta on työllistynyt jo noin 400 nuorta.

2. Taimiteossa kasvatetaan Suomen metsien hiilivarastoja. Taimiteko-toiminnan kautta istutetaan Suomeen uutta metsää alueille, jotka eivät ole olleet vuosiin turvetuotannon piirissä maa- tai metsätalouskäytössä. 

3. Kaikki voivat tehdä Taimitekoja. Taimiteko-toimintamalliin voi osallistua kuka tahansa: yritykset, yhteisöt, kunnat, säätiöt, liitot, järjestöt ja myös yksityishenkilöt.

4. Taimiteko-metsät toimivat lasten ja nuorten oppimisympäristöinä. 4H-järjestö hyödyntää Suomeen kasvavia Taimiteko-metsiä uudenlaisina lasten ja nuorten oppimisympäristöinä. Taimiteko-metsissä järjestetään ala- ja yläkoululaisten metsäpäiviä, joissa lapset ja nuoret oppivat metsien kestävästä käytöstä ja niiden merkityksestä ilmastonmuutoksen ehkäisyssä.

Äänestämään finaalin voittajaa pääsee tästä.

 


Päivitetty: 1.11.2021