Adeccon espanjalaiset Finnairin palkkalistoille

8.3.2019

Ammattiosaston puheenjohtaja Jari Toivonen pitää päätöstä oikean suuntaisena ja sanoo sen palvelevan myös Finnairia.

Finnairin Barcelonan ja Madridin reiteillä työskentelevä matkustamohenkilökunta siirtyy aprillipäivänä 1. huhtikuuta Finnairin palkkalistoille. Kyseiseen ryhmään kuuluu noin 60 henkilöstövuokrausyhtiö Adeccon palkkalistoilla olevaa espanjalaista lentoemäntää ja stuerttia.

Barcelonan ja Madridin reitit on lennetty vuodesta 2013 lähtien Finnairin lentäjillä ja Adeccon palveluksessa olleella espanjalaisella matkustamohenkilöstöllä. 

AKT:n osasto 208   puheenjohtaja Jari Toivonen pitää päätöstä oikean suuntaisena. Hän muistuttaa kuitenkin, ettei tässä vaiheessa ole mitään takuita siitä, että siirrolla olisi positiivisia vaikutuksia työntekijöiden palkkoihin

− Nyt he työskentelevät heikoimmin ehdoin kuin vastaavaa työtä tekevät suomalaiset, sanoo Toivonen.

Hän muistuttaa myös siitä, että ottamalla espanjalaiset omille palkkalistoilleen, Finnairin pääsee hyödyntämään tehokkaammin henkilöstöresursseja.

− Espanjan reiteillä on isoja kausivaihteluja. Talvella lentoja voi olla 6-7 viikossa, mutta lomasesonkina jopa 14. Nyt Finnair voi käyttää reiteillä sesongin aikana myös suomalaista matkustamohenkilökuntaa, sanoo Toivonen.

 


Päivitetty: 5.6.2019