Sveitsin kuljetustyöntekijöiltä tukea Suomen työntekijöille

3.5.2024

Jälleen yksi uusi ammattiliitto eli kaikkia Sveitsin kuljetustyöntekijöitä edustava liitto SEV, Gewerkschaft des Verkehrpesonals osoittaa tukea suomalaisille työntekijöille ja erityisesti kuljetusalan kollegoilleen. Sveitsin kuljetustyöntekijät ovat vappuna osoittaneet tukikirjeensä Suomen suurlähettiläs Valtteri Hirvoselle Bernissä.

Lue tukikirje täältä (englanniksi)

Sveitsiläiset puolustavat suomalaisia työntekijöitä tilanteessa, jossa työntekijöiden oikeuksia sekä sosiaaliturvaa uhataan. Viestissä kuvataan, että kyse on kaikkein suurimmasta hyökkäyksestä työntekijöiden oikeuksiin koko Suomen hyvinvointivaltion historiassa.

Suomalaiset työmarkkinat ja hyvinvointivaltio ovat yksi maailman menestyneimpiä.  Keskeistä suomalaisessa työmarkkinamallissa on ollut neuvotteluyhteys ammattiliittojen, työntekijöiden ja hallituksen kesken. Näin on saatu aikaan yleissitovia työehtosopimuksia, kolmikantaisen neuvottelun tuloksena uutta lainsäädäntöä ja hyvinvointivaltion kasvua. Tätä neuvotteluyhteyttä Suomen hallitus on nyt purkamassa.

- Tuomitsemme Suomen hallituksen suunnitelmat aloittaa suuret uudistukset rajaamalla lakko-oikeutta, tarkoituksena sen jälkeen saada läpi muita leikkauksia ilman työntekijöiden mahdollisuutta protestoida niitä vastaan, kirjoittavat tukiviestin allekirjoittajat puheenjohtaja Matthias Hartwich sekä liittosihteeri Christina Jäggi.

Liitto kertoo tukevansa suomalaisia kollegoitaan kuljetusalalla ja on valmis toimimaan solidaarisesti. Liitto kehottaa painokkaasti Suomen hallitusta vetämään pois  työelämälainsäädäntöön esittämänsä heikennykset.


Päivitetty: 3.5.2024