AKT:n hallitus: äänestämällä vaikutat

7.4.2017

AKT:n hallitus muistuttaa liiton jäseniä ja muita kansalaisia sunnuntaina järjestettävien kuntavaalien tärkeydestä ja vetoaa äänestämisen puolesta.


Äänestäminen on aikanaan kovalla työllä lunastettu perusoikeus. Kaikkine puutteineenkin demokratia on paras tapa hoitaa asioita. Ja vaikka voi tuntua, että yhdellä äänellä ei ole merkitystä, niin sillä kuitenkin on. Äänestämällä vaikutat yhteiskunnan kehityksen suuntaan.

Se, ettei äänestä, on myös vaikuttamista. Ensisijassa äänestämättä jättäminen antaa valtaa niille, joilla on käytössä muita vallankäytön keinoja, kuten rahaa, vahva yhteiskunnallinen asema tai keino saada viestinsä läpi mediassa.

Joko riittää? Kuntavaaleissa kansalaisilla on oman kunnan asioiden lisäksi mahdollisuus sanoa mielipiteensä maan hallituksen politiikasta. Politiikassa jos missä kaikki kuuluu kaikkeen.

Sote-uudistus sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen yksityistäminen, maakuntahallinto, lasten päivähoidon heikennykset, liikennekysymykset ja monet muut hallituksen ajamat tai esille nostamat asiat saavat kuntavaaleissa joko kansalaisten tuomion tai hyväksymisen.

Jo riittää. Taktisesti viisaasti maan hallitus on siirtänyt puoliväliriihensä kunnallisvaalien jälkeiseen aikaan. Riihessä tehdään loppuhallituskauden suuret linjaukset. Millaisia linjaukset ovat, tai pysyykö hallitus nykymuodossa edes pystyssä, riippuu hyvin pitkälle kuntavaalien tuloksesta.

AKT:n kanta on, että nyt on aika sanoa hallituksen politiikalle yksiselitteisesti ”Jo riittää”.

 

 


Päivitetty: 5.6.2019