AKT:n muutosneuvottelut saatu päätökseen, organisaatio uudistuu

15.4.2024

Tammikuun lopulla aloitetut AKT:n muutosneuvottelut on saatu päätökseen. AKT:n hallitus päätti uudesta toimisto-organisaatiosta kokouksessaan 12.4. Henkilökunnan määrä on muutosneuvottelujen jälkeen 40 henkilöä.

Muutosneuvottelujen lopputuloksena työsuhde päättyy yhteensä kahdeksalta työntekijältä. Irtisanomisia tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä oli kolmen henkilön osalta, muiden työsuhde päättyy sopimalla ja eläköitymällä.

Muutosneuvottelujen syynä oli jäsenmaksutulon lasku, jonka taustalla oli sekä valtuuston syksyllä päättämä jäsenmaksun alentaminen sekä myös pitkällä aikavälillä tapahtunut jäsenmäärän kehitys.

Muutosten seuraukset näkyvät aluetoimistojen määrän vähenemisenä. Rovaniemen aluetoimisto suljetaan huhtikuun puolivälissä, Jyväskylän, Porin ja Kotkan aluetoimistot huhtikuun loppuun mennessä. Lahden ja Vaasan aluetoimistot suljetaan kesäkuun loppuun mennessä.

Uudessa organisaatiossa on kaikkiaan viisi tiimiä, kun talousasioiden hoito yhdistetään liiton johdon tiimiin.  Näin syntyy kuusihenkinen johdon ja hallinnon tiimi, jossa ovat liiton puheenjohtajat ja taloutta sekä henkilöstöasioita hoitavat työntekijät.

Edunvalvontatiimissä vastataan eri työehtosopimusalojen sopimuksista, tiimille keskitetään vaiheittain myös aiemmin alueilla työsuhteiden riita-asiat. Tiimiin kuuluvat myös esimerkiksi liiton lakimiehet. Edunvalvontatiimiä vetää Harri Pasanen ja tiimiin kuuluu kaikkiaan 13 työntekijää.

Kymmenen hengen järjestötiimiä vetää järjestöpäällikkö Juha Häkkinen. Suurimmat muutokset järjestöasioissa tulevat alueorganisaatioon. Kesäkuun loppuun mennessä AKT organisoidaan viiteen eri alueeseen: Etelä-Suomi, Itä-Suomi, Keski-Suomi, Länsi-Suomi ja Pohjois-Suomi.

Palvelupäällikkö Maarit Lehdon vetämänä palvelutiimissä työskentelee seitsemän jäsenpalveluneuvojaa, joista viisi työskentelee aluetoimistossa.

Viestintätiimiä vetää viestintäpäällikkö Sini Silvàn ja tiimissä on hänen lisäkseen kaksi työntekijää.

Jatkossa jäsenpalveluita tarjotaan paikan päällä viidessä aluetoimistossa arkisin maanantaista keskiviikkoon. Henkilökohtaiset tapaamiset sovitaan ennalta, akuuteissa tilanteissa kannattaa kuitenkin ottaa yhteyttä. Muutosneuvotteluissa on tehty myös sisäisiä siirtoja, tehtävien yhdistämisiä ja toimenkuvien muutoksia.

Muutosvaiheessa organisoidaan uudelleen esimerkiksi työsuhteiden riita-asioiden hoitamista. Tavoite on saada uusi organisaatio toimimaan hyvässä vauhdissa alkusyksystä alkaen. Pahoittelemme muutosvaiheen mahdollisesti aiheuttamia häiriöitä, palveluja tarjotaan kuitenkin entiseen tapaan.

Työsuhdeneuvonnan puhelinpäivystys ma-pe klo 9-15 +358 9 6131 1222

Jäsenpalveluasiat ma-pe klo 9-15 09 6131 1244


Päivitetty: 15.4.2024