Arto Sorvali Suomen edustajaksi ETF:n hallitukseen

31.5.2017

AKT:n 1. varapuheenjohtaja Arto Sorvali valittiin viikonvaihteessa Barcelonassa pidetyssä European Transport Workers’ Federationin(ETF) konferenssissa järjestön hallitukseen.

Sorvali edustaa ETF:n hallituksessa suomalaisia kuljetusliittoja. Hän oli ETF:n hallituksen jäsen jo edellisellä kaudella.

Sorvali pitää ETF:n toiminnassa olennaisena vaikuttamista Euroopan unionin lakien ja direktiivien säätämiseen.

− Teemme tätä tietysti kansallisella tasolla keskustelemalla meppien kanssa, mutta on tärkeätä vaikuttaa myös Euroopan tasolla. Ja jos ETF jotain lausuu, niin onhan sillä suuri merkitys.

Arto Sorvali on pitkälle samaa mieltä ETF:n uuden puheenjohtajan belgialaisen Frank Moreelsin kanssa siitä, että resursseja pitää suunnata Itä- ja Etelä-Euroopan heikompien ammattiliittojen tukemiseen.

− Ei ole väärin laittaa paukkuja sinne, mutta samalla pitää muistaa myös Pohjoismaiden ongelmat, kuten kabotaasi, hän sanoo.

ETF:n edellinen puheenjohtaja oli ruotsalainen Lars Lindgren. Huolimatta uuden puheenjohtajan linjauksista Sorvali ei usko ETF:n toiminnassa tapahtuvan suurta muutosta.

− Suurin osa ETF:n työstä tapahtuu ammattialajaostoissa, joiden toiminta on hyvin itsenäistä.


AKT:n 1. varapuheenjohtaja Arto Sorvali jatkaa Suomen edustajana Euroopan Kuljetusalan Työntekijäliiton ETF:n hallituksessa. Taustalla järjestön pääsihteeri Eduardo Chagas ja Bulgariaa hallituksessa edustava Ekaterina Yordanova.


Päivitetty: 5.6.2019