Keiteleen turvaamistoimi on perusteeton ja se on purettava välittömästi - Keitele Groupin kanssa pyritään neuvotteluyhteyteen, mutta yhtiö kieltäytyy toistuvasti

23.12.2021

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt väliaikaisesti sakon uhalla AKT:n lopettamaan Keitele Groupin kuljetusten saarron satamissa. AKT vaatii, että päätös turvaamistoimesta puretaan välittömästi, sillä sen perusteet ovat virheelliset.

- Keitelettä vastaan kohdistettu työtaistelu on laillinen, perusteltu ja oikeutettu. Jos yhtiö haluaa ratkaista tämän tilanteen, sen on palattava neuvottelupöytään. Työntekijöillä on Teollisuusliiton edustamana oikeus tavoitella neuvotteluratkaisua ja työehtosopimusta. Aloite on nyt Keitele Groupilla, sanoo AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko.

Keitele Group Oy ei ole toistuvista pyynnöistä huolimatta suostunut aloittamaan neuvotteluja Teollisuusliitto ry:n kanssa yrityskohtaisesta työehtosopimuksesta.

Teollisuusliitto ry on edellä mainitusta syystä julistanut Keitele Group Oy:n saartoon ja ylityökieltoon 10.12.2021 alkaen.
 
Teollisuusliitto ry on pyytänyt Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry:n tukea saarron vaikuttavuuden lisäämiseksi. AKT tukee Teollisuusliiton saartoa. Saarron aikana AKT:n jäsenet pidättäytyvät käsittelemästä Keitele Groupin tuotteita Suomen satamissa.


Päivitetty: 23.12.2021