Pro feminismi -palkinto AKT:lle

16.12.2014

Pro feminismi -palkinto AKT:lleVasemmistonaiset on myöntänyt vuoden 2014 Pro feminismi -palkinnon kolmelle taholle. Yksi palkinnon saajista on AKT. Muut palkinnon saajat ovat JHL:n Helsingin yhteisjärjestö ja kehittämispäällikkö Minna Kelhä.JHL:n Helsingin yhteisjärjestö järjesti vuorokauden mittaisen lakon vastalauseena Helsingin kaupungin Pamia-liikelaitoksen yhtiöittämistä vastaan. AKT tuki lakkoa ja kieltäytyi hoitamasta korvaa julkista liikennettä.- On upeaa, että pienipalkkaisten naisten ja maahanmuuttajien työolojen ja palkkojen puolesta ollaan valmiita taistelemaan kovin ottein, kiitteli palkinnon luovuttanut Vasemmistonaisten puhenainen Saila Ruuth.- On myös tärkeää muistaa, että liitot ovat yhtä kuin niiden jäsenet eli haluamme kiittää kaikkia niitä JHL:n ja AKT:n jäseniä, jotka osoittivat joukkovoimaa ja solidaarisuutta Palmian työntekijöitä kohtaan, korosti Ruuth.AKT:n puolesta palkinnon vastaanottanut puheenjohtaja Marko Piirainen muistutti, että AKT:n sopimusaloilla niin naiset kuin miehetkin saavat samasta työstä saman palkan. Piirainen vakuutti, että AKT on valmis jatkossakin osoittamaan solidaarisuutta ja tukemaan pyydettäessä vastaavia työtaisteluja.Minna Kelhälle palkinto myönnettiin tasa-arvoministeri Paavo Arhinmäen erityisavustajana tehdystä työstä tasa-arvolain sekä yhdenvertaisuuslain uudistamiseksi.  

Vasemmistonaiset on myöntänyt vuoden 2014 Pro feminismi -palkinnon kolmelle taholle. Yksi palkinnon saajista on AKT. Muut palkinnon saajat ovat JHL:n Helsingin yhteisjärjestö ja kehittämispäällikkö Minna Kelhä.

JHL:n Helsingin yhteisjärjestö järjesti vuorokauden mittaisen lakon vastalauseena Helsingin kaupungin Pamia-liikelaitoksen yhtiöittämistä vastaan. AKT tuki lakkoa ja kieltäytyi hoitamasta korvaa julkista liikennettä.

- On upeaa, että pienipalkkaisten naisten ja maahanmuuttajien työolojen ja palkkojen puolesta ollaan valmiita taistelemaan kovin ottein, kiitteli palkinnon luovuttanut Vasemmistonaisten puhenainen Saila Ruuth.

- On myös tärkeää muistaa, että liitot ovat yhtä kuin niiden jäsenet eli haluamme kiittää kaikkia niitä JHL:n ja AKT:n jäseniä, jotka osoittivat joukkovoimaa ja solidaarisuutta Palmian työntekijöitä kohtaan, korosti Ruuth.

AKT:n puolesta palkinnon vastaanottanut puheenjohtaja Marko Piirainen muistutti, että AKT:n sopimusaloilla niin naiset kuin miehetkin saavat samasta työstä saman palkan. Piirainen vakuutti, että AKT on valmis jatkossakin osoittamaan solidaarisuutta ja tukemaan pyydettäessä vastaavia työtaisteluja.

Minna Kelhälle palkinto myönnettiin tasa-arvoministeri Paavo Arhinmäen erityisavustajana tehdystä työstä tasa-arvolain sekä yhdenvertaisuuslain uudistamiseksi.


Pro feminismi palkitut vasemmalta Minna Kelhä, JHL:n Helsingin yhteisjärjestön puheenjohtaja Merja Ruotsalainen ja AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen.


Päivitetty: 5.6.2019