SAK avaa tänään maahanmuuttajien maksuttoman työsuhdeneuvonnan - SAK opens free employee rights advisory service for immigrants

22.3.2016

Article in english >>

Tarjoamalla maksutonta työsuhdeneuvontaa SAK haluaa tukea maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä työelämän ja kotoutumisen alkuun.

Maahanmuuttajien työsuhdeneuvonnan lakimies Anna-Liisa Häkkinen vastaa työsuhteisiin liittyviin kysymyksiin puhelimitse ja sähköpostitse, suomeksi sekä englanniksi. 

- Neuvontapalveluun voivat ottaa yhteyttä kaikki Suomessa työskentelevät maahanmuuttajat ja ulkomaalaiset työntekijät. Kysyjän ei tarvitse olla ammattiliiton jäsen saadakseen neuvoja, Häkkinen kertoo.

- Jotta kotoutuminen onnistuisi, maahanmuuttajan tulee tietää, miten suomalaisessa työelämässä toimitaan. Jos mahdollisiin epäkohtiin puututaan ajoissa, ehkäistään suuremmat ongelmat, lakimies Anna-Liisa Häkkinen selventää.

Lainopillisten neuvojen lisäksi lakimiehen tehtävänä on välittää työelämätietoa maahanmuuttajajärjestöille sekä kouluttaa ammattiliittoja ja työpaikkojen luottamusmiehiä maahanmuuttoasioissa.

Maahanmuuttajien työsuhdeneuvonta on auki maanantaista torstaihin klo 9–11 ja 12–15. Puhelinnumero on 0800 414 004. Sähköpostiosoite on workinfinland@sak.fi.

SAK:n neuvontapalvelu on osa Töissä Suomessa -yhteishanketta, jonka tarkoituksena on kehittää maahanmuuttajien kotouttamista ja työllistymistä edistäviä neuvontapalveluita. Helsingin kaupungin hallinnoimaan hankkeeseen osallistuvat myös Espoon kaupunki, Vantaan kaupunki, Helsingin seudun kauppakamari ja monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto Moniheli ry.

Euroopan sosiaalirahasto ESR on myöntänyt neuvontapalvelulle rahoituksen 31. elokuuta 2018 saakka. Sen kustannuksiin osallistuvat myös Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. 

Työelämästä tietoa SAK:n verkkosivuilla: https://www.sak.fi/tyoelama


Päivitetty: 5.6.2019