Sini Silvàn aloittaa AKT:n viestintäpäällikkönä lokakuun alusta alkaen

3.10.2023

AKT:n tiimiorganisaatio täydentyy, kun myös liiton viestintätiimi saa vetäjän. Liiton hallitus valitsi Sini Silvànin viestintäpäälliköksi 1. lokakuuta alkaen.

Viestintäpäälliköksi valittu Sini Silvàn on toiminut tätä ennen viestinnän asiantuntijana AKT:ssä vuoden alusta alkaen. Lisäksi hän on toimittanut AKT-lehteä va. päätoimittajana vuoden ajan. Näin valinta ei kasvattanut liiton henkilöstömäärää. Viestintätiimin toiminta kuitenkin selkeytyy ja viestintää voidaan kehittää paremmin omana kokonaisuutenaan.

Sini Silvàn, 55, on koulutukseltaan filosofian maisteri, pääaineena journalistiikka. Työkokemusta on lehtityöstä vuodesta 1991 alkaen niin ay-lehdistä kuin laajasti muussa mediassa paikallislehdissä, asiakaslehdissä ja sanomalehdissä niin palkkatöissä toimittajana, toimituspäällikön sijaisena kuin freelancerina. Lisäksi kokemusta on tiedottamisesta, radio- ja tv-työstä, podcasteista ja videoista. Pitkä ura tarkoittaa monipuolista osaamista.

Viestintätiimissä töitä tekee viestintäpäällikön lisäksi viestintäkoordinaattori Sirpa Pyykönen, joka sijaistaa Anne-Maarit Vallia ja viime kuukaudet projektitehtäviä, kuten työmarkkinavideoita verkkolehteen tuottanut päätoimittaja Arto Jokela. Viestintätiimi tekee jatkuvaa yhteistyötä kaikkien muiden tiimien ja aluetoimistojen kanssa.

Viestintään on liitossa panostettu. Esimerkkinä tästä on kevään työehtosopimuskierroksella toteutettu neuvottelusivusto, liiton vuoden alusta käyttöön ottama STTinfo-tiedotepalvelu ja Retriever mediaseuranta. Kehittämistä kuitenkin riittää niin liiton someilmeessä, verkkolehdessä kuin liiton jäsenkirjeissä.

- Työtä riittää ja viestintätiimissä on innostusta sen tekemiseen. Olen iloinen ja otettu liiton hallituksen tekemästä valinnasta. Erityisesti nyt, kun koko työmarkkinajärjestelmään kohdistuu todella monelta suunnalta kovia paineita, tarvitaan liitolle näkyvyyttä. Toisaalta myös liiton jäsenet tarvitsevat tietoa ajankohtaisista asioista – jos myös itsestään, Silvàn sanoo.

Ensi keväänä tehdään liiton jäsenkysely. Parhaillaan meneillään on AKT-lehden lukijatutkimus. Näistä molemmista saadaan osaltaan eväitä siihen, mikä liiton kannalta ja myös viestinnän kannalta on tärkeää.

- AKT on jäsenilleen tärkeä edunvalvoja. Liitto on myös ne kaikki ihmiset, jotka kuuluvat yhteen ja tekevät töitä samalla alalla ja samassa porukassa. Myös liiton muita merkityksiä kannattaa viestinnässä miettiä, Silvàn tiivistää.


Päivitetty: 3.10.2023