Yli 600 osallistujaa AKT:n talvipäivillä Imatralla – synkkiä pilviä työmarkkinataivaalla

10.3.2017

AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen ihmettelee Suomen Yrittäjien hyökkäystä työehtosopimusten yleissitovuutta vastaan.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n Talvipäivät järjestetään Imatralla 11.−12. maaliskuuta. Talvipäiville osallistuu noin 600 AKT:n jäsentä perheineen. Talvipäivillä kilpaillaan hiihdossa, pilkkimisessä ja karaokessa sekä järjestetään salibandy-turnaus. Lisäksi ohjelmassa on lumikenkäkävelyä, nuorten tapaaminen, eläkeläistapaaminen ja iltajuhla. Kilpailujen tulokset luettavissa täältä >>

Talvipäivien järjestelyistä vastaavan Imatran Autoalantyöntekijät ry:n puheenjohtaja Jarmo Haakana ja sihteeri Riitta Rimpineva kertoivat talvipäivien mediatilaisuudessa, että talvipäivien onnistumiseksi on osastossa tehty töitä talkoilla vuoden verran. 

Yleissitovuus pitää säilyttää

AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen käsitteli mediatilaisuudessa työmarkkinatilannetta ja tuomitsi mm.  Suomen Yrittäjien työehtosopimusten yleissitovuuden vastaiset kannanotot sekä elinkeinoelämän EK:n päätöksen sanoa irti keskusjärjestösopimukset.

− Voi kysyä, millainen poru olisi noussut, jos keskusjärjestösopimukset olisi sanottu irti SAK:n, STTK:n ja AKAVA:n tahoilta, pohti Piirainen.
Työehtosopimusten yleissitovuus on Piiraisen mukaan tärkeä siksi, että se takaa työehtojen minitason. Ilman sitä yritykset voisivat kilpailla halpuuttamalla työntekijöiden palkkoja sen sijaan että kehittäisivät ja tehostaisivat toimintansa.

Hänen mukaansa palkkojen alentaminen söisi myös ihmisten ostovoimaa, loisi epävarmuutta ja tappaisi sitä kautta oraalla olevan talouskasvun.


Päivitetty: 5.6.2019