Korona ammattitautina

Tapaturmavakuutusyhtiön lakiyksiön johtaja Kirsi Pohjolainen käsittelee blogikirjoituksessaan Covid-19-tautia eli koronaa ammattitautina. 

Jotta koronaviruksen aiheuttama sairaus voisi tulla korvattavaksi ammattitautina, altistumisen tulee todennäköisesti ja pääasiallisesti tapahtua laissa määritellyissä olosuhteissa. Tällaisia olosuhteita ovat esimerkiksi työnteon yhteydessä tai työntekopaikan alueella tapahtunut sairastuminen. Altistuminen virukselle kodin ja työpaikan välisellä matkalla ei kuulu näihin olosuhteisiin. 

Vakuutusyhtiön korvauskäsittelyyn on saatava tietoa siitä, missä ja millaisissa olosuhteissa altistuminen virukselle on tapahtunut. Tämä edellyttää käytännössä virustartunnan lähteen selvittämistä ja tartuntaketjun kartoittamista. Muuten ei kyetä selvittämään sitä, että altistuminen on tapahtunut lain edellyttämällä tavalla laissa määritellyissä olosuhteissa. Tämän vuoksi asian kirjaaminen ylös heti alusta alkaen on tärkeätä. 

Lue tapaturmavakuutusyhtiön lakiyksiön johtajan Kirsi Pohjolaisen blogikirjoitus Covid-19 (Korona) ammattitautina - mitä se edellyttää? täältä https://www.tvk.fi/uutiset-ja-blogit/blogit/covid-19-korona-ammattitautina---mita-se-edellyttaa/

 


Päivitetty: 12.8.2021