167 työntekijöiden edustajaa allekirjoitti vetoomuksen Lapin vaalipiirissä

23.10.2023

Allekirjoittajat edustavat yli 21 700 työntekijää alueella. Vetoomus on ollut tutustuttavissa ja allekirjoitettavissa SAK:laisten liittojen luottamusmiehillä ja työsuojeluvaltuutetuilla 28.8.–16.10. Koko maassa allekirjoituksia oli 5 465.

Lapin vaalipiirissä vetoomuksen vastaanottivat kansanedustajat Sara Seppänen (ps.) ja Johanna Ojala-Niemelä (sd.). Vetomusta luovuttamassa olivat Tommi Sauvolainen (TEO),  Heli Saukko (JHL) ja Jyrki Helminen (AKT) (kuvassa vasemmalla). (Kuva: Marja-Riitta Mällinen)

 

Tarve vetoomukseen syntyi, kun työpaikkojen henkilöstöedustajat kokivat, ettei työntekijöitä ole kuultu hallitusohjelman valmistelussa eikä sen jälkeen. Vetoomuksella halutaan vielä korostaa, ettei ole liian myöhäistä miettiä uudelleen, onko työelämän heikennykset tekemisen arvoisa. Suurimmalla osalla ei ole merkitystä valtion talouteen, vaan ne ovat luonteelta enemmän ideologisia.

Allekirjoitettu vetoomus luovutettiin 23.10. kansanedustajille ennen aluevaltuuston kokousta. Paikalla olivat kansanedustajat Sara Seppänen (ps.) ja Johanna Ojala-Niemelä (sd.). Vetoomuksen luovuttivat kolme allekirjoittajaa.

Teollisuusliiton jäsen Tommi Sauvolainen muistutti kansanedustajia, että yksipuoliset ja epätasapainoiset hallituksen esitykset vievät pohjaa luottamukselta ja neuvotteluun perustuvalta sopimiselta.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:ään kuuluva Heli Saukko jatkoi:

- Me toivomme, että hallitus harkitsee vielä leikkauksia ja niiden vaikutuksia tavallisen suomalaisen elämään. Jos tällä hetkellä jo työntekijä joutuu miettimään selviytymistään seuraavaan palkkapäivään asti jo yli viikkoa ennen, miltä näyttää heille tulevaisuus?
Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n edustajana Jyrki Helminen toivoi, että hallitus vielä harkitsee leikkauksiaan.

- Näillä työmarkkinatoimilla ei ole edes valtiovarainministeriön mielestä juurikaan työllisyysvaikutuksia.

 

 


Päivitetty: 24.10.2023