AKT:n sovittelut jatkuvat, kooste tämän hetken aikatauluista

22.2.2023

Keskiviikkona 22.2. jatkuvat aamulla klo 9 ahtaajien että iltapäivällä klo 14 kolmen autoliikennealan: kuorma-autoalan, säiliöauto- ja öljytuotealan sekä terminaalitoiminta-alan sovittelut valtakunnansovittelijan toimistossa. Ahtausalan sopimuksista neuvotellaan Satamaoperaattorien AKT:n kesken sovittelijana Leo Suomaa. Autoliikennealojen sovittelua käydään Autoliikenteen Työnantajaliitto ALT:n, AKT:n sekä Öljytuote ry:n kesken.

Torstaina 23.2. jatketaan aamupäivällä klo 10 linja-autohenkilökunnan ja huoltokorjaamojen sovittelua valtakunnansovittelijan toimistossa. Neuvotteluosapuolina ovat AKT, ALT ja sovittelijana Jukka Ahtela. Lisäksi torstaina iltapäivällä jatkuvat ilmeisesti myös kolmen autoliikennealan neuvottelut. Myös ahtausalan neuvotteluja jatketaan 23.2. klo 14.

Muiden AKT:n sopimusalojen neuvottelut

Uusina aloina neuvottelua on aloiteltu liikenneopetusalan työehtosopimuksista, tässä neuvotteluosapuolina ovat AKT ja Palvelualojen työnantajat PALTA. Neuvottelut jatkuvat 2.3. Kaupan automiesten työehtosopimusta neuvotellaan seuraavan kerran 9.3. neuvotteluosapuolina AKT ja Kaupan liitto.

Keskiviikkona 22.2. on neuvoteltu myös elintarvikealan automiesten työehtosopimuksista, jossa neuvotteluosapuolina ovat AKT ja Elintarviketeollisuusliitto ETL. Neuvottelut jatkuvat 10.3.

Huolinta-alan varastoterminaalien neuvotteluja jatketaan perjantaina 24.2. AKT:n ja PALTA:n välillä. 

Tällä viikolla on jatkettu myös Viking Line Abp:n työehtosopimuksen neuvotteluja PALTA:n, Viking Line Abp:n ja AKT:n välillä. Neuvottelut jatkuvat 28.2. Airpro:n työehtosopimusneuvottelut jatkuvat AKT:n ja Airpro Oy:n välillä 8.3.

Aikataulumuutokset mahdollisia.

AKT:n neuvottelujen etenemistä voi seurata osoitteessa akt.fi/neuvottelut.

Edit 22.2. klo 15.05: Taksiliikenteen neuvotteluajankohta poistettu.


Päivitetty: 22.2.2023